Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αναβάλλεται" για πέντε μέρες το καλοκαίρι λόγω... "Μίνωα"- Πότε θα ξαναπάμε για μπάνιο στη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα;

"Αναβάλλεται" για πέντε μέρες ...

Δείτε τις μετεωρολογικές προβλέψεις

Εξαιρετικά άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σήμερα Παρασκευή στη Δυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους μέσα στην ημέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτική χώρας (και σε ηπειρωτικά και σε παράκτια τμήματα).

Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσει τους 24-26oC κατά μέσον όρο και οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο μεταβλητοί στα 2-3bf και στα νότια τμήματα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Η Πάτρα για την Παρασκευή συγκεντρώνει σημαντικότατες πιθανότητες για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο διάστημα μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 21-25oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Το Σάββατο στα δυτικά, διατηρείται η έντονη αστάθεια κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά τμήματα με έντονα κατά τόπους φαινόμενα εκ νέου.

Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις στα 4-5 και στα νότια τμήματα του Ιονίου πελάγους 6bf.

Κατά την διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου ισχυρή καταιγίδα πιθανόν να απασχολήσει τα δυτικότερα τμήματα της Αχαϊας. Μετέπειτα, κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα φαίνεται να απασχολούν αρχικά πιο ηπειρωτικές περιοχές του νομού. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν και πεδινά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Πάτρας από αργά το μεσημέρι μέχρι και νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ οι δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν στην περιοχή στα 3-4bf.

Την Κυριακή στα δυτικά,η αστάθεια θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά  και φαίνεται να απασχολεί περισσότερο ηπειρωτικές περιοχές κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών της ημέρας. Η θερμοκρασία και πάλι δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν να είναι δυτικών συνιστωσών με εντάσεις στα 3-4bf.

Η Κυριακή είναι η ημέρα που η Πάτρα δείχνει να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστεί η πόλη από κάποια φαινόμενα, τα οποία θα επιμείνουν στα εσωτερικότερα τμήματα του νομού Αχαΐας κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19-26oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3bf.

Τα φαινόμενα κατά τόπους δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και από κεραυνική δραστηριότητα, γι' αυτό ας δοθεί η απαιτούμενη προσοχή κατά την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων.

Τάση Έως Τα Μέσα Της Ερχόμενης Εβδομάδας:

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν διατήρηση του ίδιου μοτίβου στις καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (έως 20/6), καθώς οι ασταθείς αέριες μάζες αναμένεται να διατηρηθούν άνωθεν της χώρας. Υποψήφια ημέρα για εντονότερα φαινόμενα η Τρίτη, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

*Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης/ Ρωμανός Πατρών & Για το www.meteoclub.gr: Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις