Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Όλα καλά για το 37ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ - Εγκρίθηκαν από το ΚΑΣ και οι 11 εκδηλώσεις του

Όλα καλά για το 37ο Φεστιβάλ Πάτρας του ...

Στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο

Καλά κύλησαν τα πράγματα για το 37ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΟΚΠΕ) στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στις 20.30 το βράδυ.

Ο πρόεδρος και πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος που παρέστη ο ίδιος στην συνεδρίαση, παρουσίασε ένα πρόγραμμα 11 εκδηλώσεων για το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, οι οποίες εγκρίθηκαν όλες. Αντίθετα το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας αντιμετώπισε πρόβλημα με τουλάχιστον πέντε από τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος που δεν πήραν το πράσινο φως του Κεντρικού Αρχαιολογικού συμβουλίου ώστε να φιλοξενηθούν στο αρχαίο μνημείο του Αρχαίου Ρωμαικού Ωδείου.

Στο σημείο της συνεδρίασης που αφορούσε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, τον κύριο λόγο είχε η αρχαιολόγος Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη της Γενικής Γραμματείας  πολιτισμού του ΥΠΠΟ.

Ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος αναμένεται το επόμενο διάστημα έχοντας και στα χέρια του την επίσημη, έγγραφη αδειοδότηση/έγκριση του ΚΑΣ για το Αρχαίο Ωδείο, να προχωρήσει και στην δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων του φετινού Φεστιβάλ Πάτρας, ενός θεσμού που ξεκίνησε το 1981 από τον πατέρα του, τον αείμνηστο Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο, έναν «εργάτη» και τοπικό «ιμπρεσάριο» του πολιτισμού.

Το 37ο Φεστιβάλ Πάτρας θα έχει σίγουρα στο πρόγραμμα του την παράσταση «Ηλέκτρα» του Εθνικού Θεάτρου με την Αλεξία Καλτσίκη στις 4/9 αλλά και τον «Ορέστη» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τον Χρίστο Στυλιανού και άλλα αξιόλογα θεατρικά σχήματα και παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας είναι ενταγμένη και συναυλία της εκλεκτής ερμηνεύτριας Ελεονόρας Ζουγανέλη.

Η έναρξη του 37ου Φεστιβάλ Πάτρας θα γίνει την Τετάρτη 1η Αυγούστου με Αργεντίνικο τάνγκο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture