Οι εκτιμήσεις των σημερινών θεμάτων από το Φροντιστήριο Πρόσημο

Αγορά

Για Α.Ε.Ε.Π, Φυσική και Ιστορία

13/06/2018 11:55

Μοιραστείτε το άρθρο:


Οι εκτιμήσεις των σημερινών θεμάτων από το Φροντιστήριο Πρόσημο Για Α.Ε.Ε.Π, Φυσική και Ιστορία
 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Α.Ε.Π.Π. 2018
Γενικά τα θέματα ήταν σαφή ως προς τα ζητούμενα και δεν παρουσίαζαν καμία ιδιαίτερη δυσκολία.Τα θέματα Α και Β κρίνονται βατά με θεωρητικά απλά θέματα. Χρειάζεται λίγο η προσοχή των μαθητών στο Β2 καθώς μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση η μετατροπή από διάγραμμα ροής σε πρόγραμμα.Τα θέματα Γ και Δ δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με παλαιότερα θέματα. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
ΒΙΣΒΑΡΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ.19

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ 2018
Το θέμα Α κρίνεται βατό και αναμενόμενο, αλλά με αρκετές παγίδες στις εκφωνήσεις.

Το Β1 είναι αναμενόμενο. Το Β2 είναι από το σχολικό βιβλίο. Το Β3 επίσης αναμενόμενο, θέλει προσοχή στις πράξεις.

Το θέμα Γ είναι μια συνδυαστική άσκηση ταλάντωσης και φαινομένου Doppler που οι σωστά προετοιμασμένοι δεν θα δυσκολευτούν να λύσουν. Θέλει προσοχή στην εκφώνηση.

Το θέμα Δ απαιτεί κριτική σκέψη, αλλά δε θα δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το πολύπλοκο σχήμα σίγουρα θα αγχώσει κάποιους μαθητές, χωρίς όμως λόγο, αφού στην επίλυση δεν χρειάζεται ολόκληρο. Κακή κατανομή μορίων στο θέμα Δ.

Συνολικά, τα φετινά θέματα κρίνονται αυξημένης δυσκολίας, με σχετική διαβάθμιση, από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Τα θέματα έχουν διδαχτεί αναλυτικά από τους καθηγητές του φροντιστηρίου μας και έχουν εξεταστεί στα διαγωνίσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ανέστης Χρίστος, Φυσικός, Μεταπτυχιακό Δ.Ε. Πανεπ. Πατρών, Διευθυντής Σπουδών

Κοτσαύτης Παναγιώτης, Φυσικός, Μεταπτυχιακό Δ.Ε. Πανεπ. Πατρών, Διευθυντής Σπουδών

Καρατζάς Νίκος, Φυσικός, Διδάκτωρ Πανεπ. Πατρών

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2018
Τα θέματα ως προς την ομάδα Α είναι βατά και χωρίς δυσκολίες ως προς την επεξεργασία τους. Οι ορισμοί, οι ερωτήσεις Σ/ Λ και οι ερωτήσεις ανάπτυξης προέρχονται από βασικά σημεία της ύλης με επιλογές και από τα 4 κεφάλαια.

Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, πρέπει να δοθεί στο ερώτημα Β2β της Α ομάδας η απάντηση του οποίου απαιτεί μια επιλογή στοιχείων της συγκεκριμένης παραγράφου του σχολικού βιβλίου και όχι αναπαραγωγή όλης της παραγράφου.

Επίσης, αναφορικά με την ομάδα Β το ερώτημα Γ1 ήταν συνδυασμός πίνακα και παραθεμάτων, χωρίς όμως τα ερωτήματα να περιέχουν ασάφειες. Κρίνονται άλλωστε αναμενόμενα καθώς προέρχονται από την ενότητα του σιδηροδρόμου σημαντική ενότητα του 1ου κεφ.

Τέλος το θέμα Δ1 προερχόταν και αυτό από βασικές ενότητες του 3ου κεφ χωρίς να παρουσιάζει δυσκολίες στους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Λάζαρης Άγγελος, Φιλόλογος

Κουζίου Σταυρούλα, Φιλόλογος Μ.Sc.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/06/2018 11:55

Τυπώθηκε: 20/01/2019 13:38

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/490057

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας Μεγάλο φιάσκο η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού- Ο Δήμος «έπνιξε» στο …ψιλόβροχο τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας
Ο νέος ρόλος του Σεφερλή έχει ξεσηκώσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα! Ο νέος ρόλος του Σεφερλή έχει ξεσηκώσει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!
Πάτρα: Οικογένεια καλείται να πληρώσει για δέμα από τις ΗΠΑ δασμούς ίσους με το 1/3 της αξίας του Πάτρα: Οικογένεια καλείται να πληρώσει για δέμα από τις ΗΠΑ δασμούς ίσους με το 1/3 της αξίας του
Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου η σορός του Παναγιώτη Κεφάλα – Εντοπίστηκε σε 50 μέτρα βάθος Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου η σορός του Παναγιώτη Κεφάλα – Εντοπίστηκε σε 50 μέτρα βάθος
"Όλη η Πάτρα χορεύει" από σήμερα! Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη- Πολύχρωμη πομπή στο κέντρο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ "Όλη η Πάτρα χορεύει" από σήμερα! Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η πόλη- Πολύχρωμη πομπή στο κέντρο- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Αναβάλλεται για τις 9 η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω βροχής – Χωρίς τέντα οι σκηνές! Πάτρα: Αναβάλλεται για τις 9 η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού λόγω βροχής – Χωρίς τέντα οι σκηνές!
Γέμισε πλαστά 100ευρα και 50ευρα η αγορά της Πάτρας - Τα "sos" από την αστυνομία για να καταλάβετε την απάτη... Γέμισε πλαστά 100ευρα και 50ευρα η αγορά της Πάτρας - Τα "sos" από την αστυνομία για να καταλάβετε την απάτη...
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019
ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρέθηκε νεκρός από δύτες μέσα στην άτρακτο ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρέθηκε νεκρός από δύτες μέσα στην άτρακτο ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας
Και το Καρναβάλι αρχίζει! Οι Πατρινοί αλλάζουν μαζικά τις φωτογραφίες των προφίλ τους Και το Καρναβάλι αρχίζει! Οι Πατρινοί αλλάζουν μαζικά τις φωτογραφίες των προφίλ τους