Οι εκτιμήσεις των σημερινών θεμάτων από το Φροντιστήριο Πρόσημο

Αγορά

Για Α.Ε.Ε.Π, Φυσική και Ιστορία

13/06/2018 11:55

Μοιραστείτε το άρθρο:


Οι εκτιμήσεις των σημερινών θεμάτων από το Φροντιστήριο Πρόσημο Για Α.Ε.Ε.Π, Φυσική και Ιστορία
 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Α.Ε.Π.Π. 2018
Γενικά τα θέματα ήταν σαφή ως προς τα ζητούμενα και δεν παρουσίαζαν καμία ιδιαίτερη δυσκολία.Τα θέματα Α και Β κρίνονται βατά με θεωρητικά απλά θέματα. Χρειάζεται λίγο η προσοχή των μαθητών στο Β2 καθώς μπορεί να τους δημιουργήσει σύγχυση η μετατροπή από διάγραμμα ροής σε πρόγραμμα.Τα θέματα Γ και Δ δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με παλαιότερα θέματα. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.
ΒΙΣΒΑΡΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ.19

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ 2018
Το θέμα Α κρίνεται βατό και αναμενόμενο, αλλά με αρκετές παγίδες στις εκφωνήσεις.

Το Β1 είναι αναμενόμενο. Το Β2 είναι από το σχολικό βιβλίο. Το Β3 επίσης αναμενόμενο, θέλει προσοχή στις πράξεις.

Το θέμα Γ είναι μια συνδυαστική άσκηση ταλάντωσης και φαινομένου Doppler που οι σωστά προετοιμασμένοι δεν θα δυσκολευτούν να λύσουν. Θέλει προσοχή στην εκφώνηση.

Το θέμα Δ απαιτεί κριτική σκέψη, αλλά δε θα δυσκολέψει τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Το πολύπλοκο σχήμα σίγουρα θα αγχώσει κάποιους μαθητές, χωρίς όμως λόγο, αφού στην επίλυση δεν χρειάζεται ολόκληρο. Κακή κατανομή μορίων στο θέμα Δ.

Συνολικά, τα φετινά θέματα κρίνονται αυξημένης δυσκολίας, με σχετική διαβάθμιση, από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.

Τα θέματα έχουν διδαχτεί αναλυτικά από τους καθηγητές του φροντιστηρίου μας και έχουν εξεταστεί στα διαγωνίσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ανέστης Χρίστος, Φυσικός, Μεταπτυχιακό Δ.Ε. Πανεπ. Πατρών, Διευθυντής Σπουδών

Κοτσαύτης Παναγιώτης, Φυσικός, Μεταπτυχιακό Δ.Ε. Πανεπ. Πατρών, Διευθυντής Σπουδών

Καρατζάς Νίκος, Φυσικός, Διδάκτωρ Πανεπ. Πατρών

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2018
Τα θέματα ως προς την ομάδα Α είναι βατά και χωρίς δυσκολίες ως προς την επεξεργασία τους. Οι ορισμοί, οι ερωτήσεις Σ/ Λ και οι ερωτήσεις ανάπτυξης προέρχονται από βασικά σημεία της ύλης με επιλογές και από τα 4 κεφάλαια.

Ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο, πρέπει να δοθεί στο ερώτημα Β2β της Α ομάδας η απάντηση του οποίου απαιτεί μια επιλογή στοιχείων της συγκεκριμένης παραγράφου του σχολικού βιβλίου και όχι αναπαραγωγή όλης της παραγράφου.

Επίσης, αναφορικά με την ομάδα Β το ερώτημα Γ1 ήταν συνδυασμός πίνακα και παραθεμάτων, χωρίς όμως τα ερωτήματα να περιέχουν ασάφειες. Κρίνονται άλλωστε αναμενόμενα καθώς προέρχονται από την ενότητα του σιδηροδρόμου σημαντική ενότητα του 1ου κεφ.

Τέλος το θέμα Δ1 προερχόταν και αυτό από βασικές ενότητες του 3ου κεφ χωρίς να παρουσιάζει δυσκολίες στους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Λάζαρης Άγγελος, Φιλόλογος

Κουζίου Σταυρούλα, Φιλόλογος Μ.Sc.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/06/2018 11:55

Τυπώθηκε: 18/10/2018 10:52

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/490057

thebest.gr © 2018


Ξένες γλώσσες και εργαστήρια STEM - Ρομποτικής... τα εφόδια του μέλλοντος!Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη και το Εκπαιδευτικό Κέντρο STEM&ARTS ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους Ξένες γλώσσες και εργαστήρια STEM - Ρομποτικής... τα εφόδια του μέλλοντος!

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Κουτσαντώνη και το Εκπαιδευτικό Κέντρο STEM&ARTS ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών ο Γιώργος Ντούμας – Αφήνει δυο παιδιά
Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ Πάστα ποντικάκι και γάλα με φρυγανιές μέλι - βούτυρο! Τρία ζαχαροπλαστεία της Πάτρας που συνεχίζουν την συνταγή της παιδικής μας ηλικίας - ΦΩΤΟ
Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model Η μεταμόρφωση της Έλενας Χριστοπούλου! Από το διαζύγιο με τον Καλλίτση... μέχρι το Next Top model
Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας
Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ Συγκλόνισε η Ναυπάκτια φοιτήτρια που έμεινε ανάπηρη σε τροχαίο στην Κηφισίας - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης" Αυτοί οι δρόμοι της Πάτρας εντάσσονται στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου-"Έρχονται" αναπλάσεις προσόψεων των καταστημάτων κι εγκαταστάσεις "έξυπνης πόλης"
Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη" Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: "Η μαμά ήταν πολύ στεναχωρημένη"
Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή! Η συνάντηση της Μαρίας Μπακοδήμου με τον πρώην σύζυγό της σε τηλεοπτικό πλατό και η... διατροφή!