Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδα το Σάββατο της "Κιβωτού της Αγάπης" με σύνθημα «δεν λυπάμαι, δεν ντρέπομαι, νοιάζομαι»

Πάτρα: Ημερίδα το Σάββατο της "Κιβω...

Θέμα της είναι, "Ιδρυματοποιημένα παιδιά ΑΜΕΑ και Κοινωνικές Προκαταλήψεις"

O Σύλλογος «Κιβωτός της Αγάπης – γαλήνη αναπήρων παιδιών» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Ιδρυματοποιημένα παιδιά ΑΜΕΑ και Κοινωνικές  Προκαταλήψεις". Η Ημερίδα με κεντρικό σύνθημα «δεν λυπάμαι, δεν ντρέπομαι, νοιάζομαι», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12-5-2018, από τις 9 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού  Συλλόγου Πατρών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την συγκεκριμένη Ημερίδα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως των νέων ανθρώπων σε σχέση με την παντός είδους αναπηρία αλλά και ενημέρωση σε βάθος, σχετικά με τις δεξιότητες αυτών των  παιδιών, τη συναισθηματική τους νοημοσύνη  αλλά και τις πιθανές δυνατότητες αποϊδρυματοποίησης.

Στόχος μας είναι ν' απαλειφθούν στο μέτρο του δυνατού  κάθε προκατάληψη ή φόβος απέ-ναντι σ' αυτά τα παιδιά καθώς και η συναισθηματική ανακούφιση ανθρώπων που έχουν στην ευθύνη τους ανάλογες περιπτώσεις παιδιών και οι οποίοι αρνούνται να το επικοινωνήσουν με το ευρύτερο  περιβάλλον  τους λόγω κοινωνικού στίγματος...

Επιθυμία μας είναι να απευθυνθούμε σ΄ όλη την Πατραϊκή Κοινωνία, κυρίως σε νέους ανθρώπους, γονείς, εθελοντές αλλά και παιδαγωγούς που ασχολούνται σε ανάλογους χώρους. Επιπλέον απευθυνόμαστε σε όλους τους κοινωνικούς φορείς που σχετίζονται με τον συγκεκριμένο χώρο».

Η είσοδος όπως προείπαμε, είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις