Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Βουδαπέστη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και αρχοντιά σε μια πόλη κόσμημα

Βουδαπέστη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και...

Αύγουστο στη "Bασίλισσα του Δούναβη"

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναχωρήσεις: 04,11,18 και 25/08

Δώρο η εκδρομή στη Βιέννη και η είσοδος στο Κοινοβουλίο

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα Βουδαπέστη -Ξενάγηση Βούδας & Πέστης – Εσωτερική ξενάγηση στο Κοινοβούλιο - «Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στο Δούναβη»

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την όμορφη πόλη της Βουδαπέστης.  Άφιξη στην πρωτεύουσα των Μαγυάρων και ξεκινάμε την ξενάγησή  μας από την Πέστη, με τη μεγάλη πλατεία των Ηρώων, και το εντυπωσιακό άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ μια εντυπωσιακή κατασκευή, όπου «φιλοξενούνται» τα αγάλματα των βασιλιάδων της χώρας. Εν συνεχεία θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Θα σας εντυπωσιάσει η εσωτερική διακόσμηση καθώς και το παρεκκλήσι του ναού, όπου υπάρχει διατηρημένο το δεξί χέρι του Αγίου. Επόμενος σταθμός το Κοινοβούλιο. Πρόκειται ίσως για το πιο εντυπωσιακό κτίριο της πόλης. Έπειτα θα κατευθυνθείτε  κατά μήκους του Δούναβη όπου θα θαυμάσετε τις όμορφες γέφυρες και θα φτάσετε στην πλευρά της Βούδας. Θα θαυμάσετε το Κάστρο, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Ιστορικό Ναό του Αγ. Ματτία, που δεσπόζει στο Βόρειο τμήμα της συνοικίας του Κάστρου. Επόμενος σταθμός ο Λόφος του Γκέλλερτ και η Ακρόπολη ‹‹Citadella›› με το άγαλμα της Ελευθερίας και την συγκλονιστική θέα της Βούδας & της Πέστης. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο  Κοινοβούλιο όπου θα πραγματοποιήσουμε εσωτερική ξενάγηση, για να γνωρίσουμε μαζί με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας τον πλούσιο εσωτερικό του διάκοσμο, την Αγία Κορώνα, το Σκήπτρο της Ουγγαρίας, το Σπαθί του Αγίου Στεφάνου και το Χρυσό Μήλο της Εξουσίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

 

2η ημέρα: Ξενάγηση στην Κρατική Όπερα Βουδαπέστης – Παρακολούθηση μίνι κονσέρτου – Νησι της Μαργαρίτας

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και πρωινό ελεύθερο. Το απόγευμα ξεκινάμε την 2η ξενάγηση στην πόλη. Πρώτος σταθμός η Κρατική Όπερα της Βουδαπέστης. Λειτουργεί από το 1884. Χτίστηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί τις όπερες του Παρισιού, της Βιέννης και της Δρέσδης. Ήταν το έργο ζωής του μεγάλου Ούγγρου αρχιτέκτονα Μίκλος Ιμπλ. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με έργα Ούγγρων καλλιτεχνών, όπως ο Στρομπλ και Λοτζ. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα η Όπερα έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους διασημότερους συνθέτες, όπως οι Έρκελ, Γκούσταβ Μάλερ και Ότο Κλέμπερερ. Η κεντρική αίθουσα της Όπερας είναι στολισμένη με ένα μπρούντζινο πολυέλαιο βάρους 3,050 κιλών, ο οποίος φωτίζει μια θαυμάσια νωπογραφία του Λοτζ με τους θεούς του Ολύμπου. Επίσης το Βασιλικό Θεωρείο είναι διακοσμημένο με γλυπτά που συμβολίζουν τις τέσσερις φωνές της όπερας: άλτο, σοπράνο, μπάσο, τενόρο. Μετά την ξενάγηση θα απολαύσετε ένα μίνι κονσέρτο. Επόμενος σταθμός τα «σιδερένια παπούτσια του Δούναβη». Ένα από τα πιο συγκινητικάμ μνημεία της πόλης. Δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν, τους ανάγκαζαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους: τα παπούτσια τους.  Το μνημείο είναι μια διαδρομή με 40 μπρούντζινα αδειανά ζεύγη υποδημάτων, πάνω στις πλάκες του πεζοδρομίου, σαν τα τελευταία βήματα μιας χορογραφίας που οδηγούσε στην εξόντωση. Τελευταίος μας σταθμός το Νησί της Μαργαρίτας. Ένας μοναδικός χώρος πράσινου & αναψυχής. Θα δείτε τον περίτεχνο ιαπωνικό κήπο με βράχια, μονοπάτια, γεφυράκια, μια μικρή λίμνη με τροπικά υδρόφυτα. Από έναν τεχνητό βράχο πέφτει νερό της πηγής με θερμοκρασία 43 βαθμών κελσίου. Λίγο πιο νότια βρίσκεται η εκκλησία των Πρεμονστρατεριανών μοναχών με την αρχαιότερη καμπάνα της χώρας. Πιο κάτω βρίσκονται τα ερείπια από την μονή των Δομινικανών με σκοπό την ανατροφή της κόρης του βασιλιά, Μαργαρίτα, από την οποία και πήρε το όνομα το νησί. Μετά την περιήγηση στο νησί θα απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα με το χορό των νερών των σιντριβανιών, υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής.

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Αθήνα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο βασιλικό ανάκτορο, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, όμως αναστηλώθηκε η επίσημη αυλή υποδοχής αναγεννησιακού ρυθμού, βάσει των αρχικών σχεδίων. Στη συνεχεία υπάρχει η δυνατότητα για γεύμα (προαιρετικό) με μουσική στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί η επίσκεψη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία, για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου ποταμού και του επιβλητικού ναού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.

 

4η ημέρα: Περιπατητική ξενάγηση Εβραϊκή συνοικία – Σκεπαστή Αγορά – Κεντρικό  πεζόδρομο Vaci Utca – Πτήση για την Αθήνα

Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη.  Θα καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο Vaci utca όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για shopping με πάρα πολλές επιλογές.

 

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη -  Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Μουσικής  και πρωτεύσουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Μπαίνοντας στην πόλη θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο και το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της Βιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα κι έπειτα, σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγας Φεραίος. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο Αεροδρόμιο της Βιέννης για την πτήση της επιστροφής.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

5 ημέρες

HUNGARIA CITY CENTER 4*

(Ανακαινισμένα δωμάτια)

499

629

399

 

EUROSTARS CENTER  4* SUP (Κεντρικότατο)

 

€ 585

825

485

IBEROSTAR GRAND 5*

(Luxury Hotel)

699

999

599

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • HUNGARIA CITY CENTER 4 * με μπουφέ πρωινό (ανακαινισμένα δωμάτια)
  • EUROSTARS CENTER 4 SUP* (Κεντρικότατο) με μπουφέ πρωινό
  • IBEROGRAND GRAND 5* (Luxury) με μπουφέ πρωινό
  • Ξενάγηση Βούδας & Πέστης  με ελληνόφωνο ξεναγό
    • Ξενάγηση στην Εβραϊκή συνοικία & την Κρατική Όπερα με ελληνόφωνο ξεναγό
    • Ξενάγηση στο Κοινοβούλιο (εσωτερικά) με ελληνόφωνο ξεναγό
    • Η είσοδος στο Κοινοβούλιο
    • Μίνι κονσέρτο στην Κρατική Όπερα
    • Εκδρομή στο Νησί της Μαργαρίτας
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στη Βιέννη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη και τη Βιέννη
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€155)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Πτήσεις AEGEAN AIRLINES :

ΑΘΗΝΑ –ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

A3 876

08.15

09.15

ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

A3 863

17.00

20.10

* Εσωτερικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη  70 €, από όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος με πτήσεις της Aegean Airlines επιβάρυνση 120 € το άτομο.

Info: Fastravel by Keramidas - Όθωνος Αμαλίας 12A, Πάτρα

Tηλέφωνο: 2610 622500

http://www.fastravel.gr

E-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life