Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Παράρτημα" στην Πάτρα ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας;

"Παράρτημα" στην Πάτρα ετοιμάζ...

Ταξίδια «ενημέρωσης»

Μπορεί ο Ρουβίκωνας να έχει κάνει κατά καιρούς «εξορμήσεις» και βόλτες σε πόλεις της επαρχίας μακριά από την Αθήνα, ωστόσο τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμος να ανοίξει κανονικά… παραρτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει στα Εξάρχεια μία διαδικασία… στρατολόγησης αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια συνελεύσεων σε μία προσπάθεια να στηθεί ένα δίκτυο

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, αναμένεται να ακολουθηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το μοτίβο του «ΚΕΠ των Εξαρχείων», που έχει στηθεί πάνω στην πλατεία

«Οπως κάποιοι πηγαίνουν στα Εξάρχεια και ενημερώνουν τον Ρουβίκωνα πιστεύοντας πως χρειάζεται μια δυναμική παρέμβαση, αντίστοιχα μπορεί να γίνει αυτό και σε άλλα σημεία της Ελλάδας», λένε χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, στον Ελεύθερο Τύπο

Ταξίδια «ενημέρωσης»

Οι ίδιες αστυνομικές πηγές τονίζουν πως το τελευταίο διάστημα σε συνελεύσεις που έχουν κάνει οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια έχουν συζητήσει για το ενδεχόμενο να στηθεί το δίκτυο σε πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Πάτρα και άλλες ούτως ώστε να αυξηθεί η δράση του Ρουβίκωνα.

«Αυτή τη στιγμή το 95% των ενεργειών του Ρουβίκωνα γίνεται στην Αθήνα, μιλάμε για δεκάδες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα και ελάχιστες στην επαρχία. Αυτό θέλουν να αλλάξει», επισημαίνει χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπρόσθετα, αρκετοί είναι οι αντιεξουσιαστές από την επαρχία, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα και τα Εξάρχεια για να λάβουν σχετική… ενημέρωση και να «στρατολογηθούν» στην αναρχική συλλογικότητα. «Οι αντιεξουσιαστές θέλουν να ενεργοποιήσουν τα άτομα του κινήματός τους και στις άλλες πόλεις της Ελλάδας, αν όχι για να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις – τότε σίγουρα για να πετούν τρικάκια ή μπογιές σε στόχους είτε για να κάνουν παρεμβάσεις σε ΔΟΥ αλλά και σε ΔΕΗ. Οι αρχές σε άλλες πόλεις είναι σε επαγρύπνηση για αυτό το ενδεχόμενο και πρόκειται να είναι έτοιμοι αν και όταν αυτό συμβεί», προσθέτουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές τους φαίνεται να έχουν προχωρήσει, αλλά παραμένει άγνωστο αν τελικά θα καταφέρουν να στήσουν τα «παραρτήματα» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

πηγή eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις