Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι αντιδράσεις Ρωσίας- Τουρκίας μετά το βομβαρδισμό στη Συρία

Οι αντιδράσεις Ρωσίας- Τουρκίας μετά το ...

Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το γύρω του κόσμου κάνουν οι πρώτες αντιδράσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας μετά τις επιδρομές εναντίον του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στρατιωτική επιχείρηση ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας στη Συρία - Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τα πλήγματα εναντίον συριακών στόχων

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία δήλωσε σήμερα πως τα δυτικά πλήγματα με στόχο το συριακό καθεστώς αποτελούν «αρμόζουσα απάντηση» στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μια εβδομάδα στην Ντούμα και είχε αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

«Χαιρετίζουμε αυτή την επιχείρηση, που ανακουφίζει τη συνείδηση ολόκληρης της ανθρωπότητας για την επίθεση στην Ντούμα, που όλα οδηγούν στο να αποδοθεί στο (συριακό) καθεστώς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Το συριακό καθεστώς, που εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια κατατυραννεί τον ίδιο τον λαό του, τόσο με συμβατικά όσο και με χημικά όπλα, έχει βαρύ παθητικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η συνείδηση της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμιά αμφιβολία γι' αυτή την άποψη», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εκτόξευσαν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον της Συρίας και «ένας σημαντικός αριθμός» απ' αυτούς αναχαιτίσθηκε από τις συριακές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συρία: Το βίντεο που δείχνει τον Άσαντ στο κτίριο της προεδρίας μετά την επίθεση από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία

ΡΩΣΙΑ

«Περισσότεροι από 100 πύραυλοι κρούζ και πύραυλοι αέρος-εδάφους εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα εναντίον συριακών στρατιωτικών και πολιτικών στόχων», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Ένας σημαντικός αριθμός» από τους πυραύλους αυτούς καταρρίφθηκε από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα, πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι η Συρία αναχαίτισε τις αμερικανικές και συμμαχικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που είχε παραχθεί από τη Σοβιετική Ένωση και στον οποίο περιλαμβάνεται το πυραυλικό σύστημα Buk.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα πλήγματα που κατέφεραν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Συρία εναντίον του καθεστώτος της Δαμασκού και τα οποία κατήγγειλε «με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

«Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις επιθετικές ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία καταγγέλλει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την επίθεση στη Συρία, όπου ρώσοι στρατιωτικοί βοηθούν τη νόμιμη κυβέρνηση να αγωνισθεί κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις