Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 19 Απριλίου στην Ελλάδα η ταινία «Djam- Μποέμικη Ψυχή»

Στις 19 Απριλίου στην Ελλάδα η ταινία «D...

Πρόκειται για Ελληνογαλλική συμπαραγωγή και παίζει η Δάφνη Πατακιά

Η Ελληνογαλλική συμπαραγωγή με τίτλο «Djam- Μποέμικη Ψυχή» θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της Tanweer, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 Η σκηνοθεσiα είναι του 69χρονου Γαλλοαλγερινού Τόνι Γκατλίφ, δημιουργού γνωστών και αγαπημένων σινεφίλ ταινιών όπως το «Υπάρχουν ακόμα γελαστοί τσιγγάνοι» του 1997.

Στην «Μποέμικη Ψυχή» πρωταγωνιστούν η 26χρονη νέα ηθοποιός - αποκάλυψη Δάφνη Πατακιά, η οποία έχει γεννηθεί το 1992 στις Βρυξέλλες και οι Σάιμον Αμπκαριάν, Μαρίν Καιγιόν.

Ο Τόνι Γκατλίφ έχει τσιγγάνικο αίμα από την πλευρά της μητέρας του. Το 1960, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Αλγερίας, ο Τόνι Γκατλίφ έρχεται από το Αλγέρι στη Γαλλία και ξεκινάει πρώτα ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις και στη συνέχεια, το 1975, σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία La tête en ruine.

Από το 1981, ο σκηνοθέτης, αρχίζει να ασχολείται με το αγαπημένο του θέμα: γυρίζει στην Ισπανία το Canta gitano, την πρώτη ταινία που εγείρει την κατάσταση των τσιγγάνων. Το 2012, αφήνει πίσω τον κόσμο των τσιγγάνων και αφοσιώνεται στο Indignados, ντοκιμαντέρ για την Ευρώπη των Αγανακτισμένων.

Σύνοψη:

Η Τζαμ, μια νεαρή Ελληνίδα, αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη από τον θείο της Κακούργο, πρώην ναυτικό και παθιασμένο θαυμαστή του Ρεμπέτικου, σε μια αποστολή να βρει ένα σπάνιο μέρος του κινητήρα για το σκάφος τους. Εκεί συναντά την Αβρίλ, 18 ετών από τη Γαλλία που βρίσκεται σε εθελοντική αποστολή για τους μετανάστες και έχασε τα χρήματά της ενώ δεν γνωρίζει κανέναν στην Τουρκία.

Η Τζαμ, γενναιόδωρη, αθόρυβη, απρόβλεπτη και ελεύθερη, παίρνει υπό την προστασία της την Αβρίλ και κατευθύνονται προς την Μυτιλήνη. Ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, συναντήσεις, απρόοπτα και ελπίδα.

Όπως έχει γραφτεί, η αίσθηση που αφήνουν οι ταινίες του Tony Gatlif, είναι μίας πηγαίας ζωντάνιας όπως η νέα του ταινία «Djam», μία συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας. Η Δάφνη Πατακιά που ήταν υποψήφια για το Σεζάρ «Ελπίδας για το Αύριο», υποδύεται την Djam, μία ιδιόμορφη μποέμισσα και ελεύθερη κοπέλα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture