Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Φυλάνε σκοπιά" στο χώρο του ΧΥΤΑ και ελπίζουν να μην κάνουν Πάσχα με τα σκουπίδια οι κάτοικοι της Αιγιαλείας

"Φυλάνε σκοπιά" στο χώρο του Χ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Τον ρόλο του πόντιου Πιλάτου παίζουν "Πολιτεία και Aποκεντρωμένη Διοίκηση"

Κλειστός παραμένει ο χώρος του ΧΥΤΑ στην Αιγιαλεία με τους κατοίκους να «φυλάνε σκοπιά»...24 ώρες το 24ωρο επί 45 μέρες ζητώντας να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να μεταφερθούν τα σκουπίδια του σε άλλο ΧΥΤΑ της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr o Τριαντάφυλλος Οικονόμου, μελος της Επιτροπής για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ: Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην επίλυση του θέματος αλλά πραγματικά και εμείς οι ίδιοι είμαστε μπερδεμένοι σχετικά με το που βρισκόμαστε. Τι να κυρηχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης είναι κάτι που καθυστέρησε για γραφειοκρατικούς λόγους αλλά είναι κάτι που θα γίνει σύντομα.

Από εκεί και πέρα, είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων... αισθανόμαστε ότι Πολιτεία και Αποκεντρωμένη διοίκηση παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και φαίνεται ότι "δε βγαίνει κάποια άκρη". Το πρόβλημα είναι, όπως καταλαβαίνουμε, να βρθεί ο χώρος όποτ τελικά θα μεταφέρονται τα σκουπίδια του Δήμου. Δεν είναι όμως δυνατόν οι αρμόδιοι να μη ξέρουν τι πρέπει να κάνουν από τη στιγμή που βλέπουν πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει.

Ελπίζουμε μόνο να μην κάνουμε Πάσχα με τα σκουπίδια

Όπως εξήγησε, όλο αυτό το διάστημα, τα σκουπίδια δε μαζεύονται από τη στιγμή που μένει κλειστός ο χώρος του ΧΥΤΑ και το μόνο που έχει σώσει την κατάσταση είναι η διαχείριση που έχουν κάνει οι κάτοικοι μετά από συνεννόηση.

«Ελπίζουμε μόνο να μην κάνουμε Πάσχα με τα σκουπίδια.
Φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της καλή θέλησης των κατοίκων που υποχωρούσαν αλλά δε μπορεί να συνεχιστεί όλο αυτό» ανέφερε.

Παραμένουν στο ΧΥΤΑ οι κάτοικοι του Δήμου Αιγείρας- Δεν έχουν επέμβει τα ΜΑΤ -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις