Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Τόφαλος για τα 100 χρόνια ΚΚΕ

Απόψε η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου ...

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

Συναυλία στην Πάτρα με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ θα δώσει απόψε ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος .Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στις 20.00.

Θάνος Μικρούτσικος στο thebest.gr: «Στον αγώνα για την υγεία μου ...

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΚΚΕ για τη συναυλία του Θάνου ...

Στο Α' μέρος ο συνθέτης θα διευθύνει τα  τραγούδια «Προανάκρουσμα», «Μ' όλη μου τη φωνή», «Το ποίημα του Οκτώβρη», «Ξελάσπωσε το μέλλον», που περιλαμβάνονται στο έργο «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη» και  θα ερμηνεύσει ο Κώστας Θωμαΐδης.

Το δεύτερο έργο είναι η «Καντάτα για τη Μακρόνησο», σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Το έργο αυτό παρουσιάζεται ξανά ολόκληρο στην Ελλάδα, μετά από 42 χρόνια.

Πέρα δηλαδή από τα τραγούδια («Ντικ», «Αλέξης», «Γερόντοι», «Φεγγάρι», «Χρέος», «Χρόνος») θα ακουστούν και τα σύγχρονα - ατονικά μέρη του έργου. Τα ατονικά μέρη θα έχουν τρία επίπεδα. Θα υπάρχει το ηχογραφημένο μέρος, που στο δίσκο έχει ηχογραφηθεί από μια πλειάδα ηθοποιών.

Παράλληλα, θα προστεθεί ζωντανή μουσική, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα βίντεο με ντοκουμέντα από τη Μακρόνησο, ώστε να δημιουργείται ένα θεαματικό μέρος που θα καταλήγει στο τραγούδι. Ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδης.

Στο Β' μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος παίρνει τη θέση του στο πιάνο και παρέα με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αλλά και τους Ρ. Αντωνοπούλου και Κ. Θωμαΐδη, παρουσιάζουν μια μουσική διαδρομή σε πολιτικά τραγούδια του συνθέτη από όλη την 50χρονη διαδρομή του, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Αλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Κώστα Λάχα, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ακουστούν είναι «Μικρόκοσμος», «Αυτούς τους έχω βαρεθεί», «Πάντα γελαστοί», «Ρόζα» και τόσα άλλα...

Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις