Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ενημερωτική εκδήλωση για την Άνοια και την N. Alzheimer στο Αίγιο

Ενημερωτική εκδήλωση για την Άνοια και τ...

Την Κυριακή 18 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο), εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την Άνοια και την Ν. Alzheimer. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας και της Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης-Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Αιγιαλείας ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Αιγιαλείας, κος Βασίλης Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ φορέων με σκοπό την ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των ατόμων τρίτης ηλικίας και την υποστήριξη ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους ενώ ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αίγιου, κος Αλέκος Βασιλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της αξίας τέτοιων πρωτοβουλιών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η άνοια και η Ν. Alzheimer.

Η Νευρολόγος, κα Έλλη Μαρκάκη-Τσουμπού, μίλησε για τα συμπτώματα που εμφανίζει ένα άτομο που πάσχει από άνοια καθώς και για όλες τις νεότερες ιατρικές εξελίξεις γύρω από την Άνοια και την Ν. Alzheimer. Από την πλευρά της η Ψυχολόγος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Κοινωφελούς Σωματείου Φροντίζω, κα Μαρία Φρούντα, αναφέρθηκε στην πρώιμη διάγνωση της άνοιας ενώ παρουσίασε το «Γραφείο Υποστήριξης της Μνήμης» μιας δομής που θα υλοποιήσει το Φροντίζω στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίζω για την Άνοια στην Κοινότητα» (με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Τέλος ο Κοινωνικός Λειτουργός και Γενικός Διευθυντής του Σωματείου Φροντίζω, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξία της πρόληψης της άνοιας και παρουσίασε τους παράγοντες που πρέπει να εστιάσει ο πληθυσμός για την επίτευξη υγιούς και ενεργού γήρανσης. Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δ. Αιγιαλείας κα Αγάθη Κατσωνοπούλου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΠΑ) Αιγιαλείας για την παραχώρηση του χώρου καθώς και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία αποτελεί την απαρχή μια σειράς δράσεων που θα ακολουθήσουν με σκοπό την προαγωγή της υγείας του ηλικιωμένου πληθυσμού στην περιοχή του Αιγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being