Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O κακός μας ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα - Βροχή και σκόνη στην Πάτρα -Προγνώσεις

O κακός μας ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα -...

Δείτε για σήμερα και αύριο

Άστατος καιρός με νεφώσεις βροχές και  καταιγίδες προβλέπεται για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στη Δυτική Ελλάδα ενώ και στην Πάτρα ο καιρός θα φέρει λασποβροχές. Αναλυτικά:

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κυριακή 18/3: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ''εμπλουτισμένες'', αρχικά, με την προϋπάρχουσα, στην τροπόσφαιρα, αφρικανική σκόνη. Πρόσκαιρη βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ. Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, ανερχόμενος ως προς τις μέγιστες τιμές του στους 15-17oC κατά Μ.Ο., ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότοι-νοτιοανατολικοί στα 4-5bf στρεφόμενοι γρήγορα μέσα στις πρωϊνές ώρες σε δυτικούς με την ανάλογη ένταση. Τις βραδυνές ώρες θα αποκτήσουν νοτιοδυτική συνιστώσα χωρίς και πάλι να μεταβάλλεται η έντασή τους.

Δευτέρα 19/3: Ιδιαίτερα άστατος καιρός, ήδη από την εκκίνηση του 24ώρου με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά-βορειοδυτικά και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και στην υπόλοιπη δυτική επικράτεια.Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση με τους ανέμους να πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί στα 5-6bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Κυριακή 18/3: Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες με βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα στο ξεκίνημά τους θα έχουν τον χαρακτήρα λασποβροχής. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14-18oC, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι 4-5bf στρεφόμενοι μέσα στις πρωϊνές ώρες σε δυτικούς χωρίς μετααβολή στην ένταση.

Δευτέρα 19/3: Αρχικά βελτιωμένος καιρός χωρίς φαινόμενα με σοβαρή πιθανότητα για εκ νέου επιδείνωση από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες.Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση με τους ανέμους να πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4-5 και στο Ρίο στα 6bf,

Γενική Τάση Για Το Υπόλοιπο Της Εβδομάδας: Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα μπορούσε να ειπωθεί πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία, οι οποίες ευνοούν την επικράτηση άστατου καιρού κατά περιόδους στο μεγαλύτερο διάστημα της ερχόμενης εβδομάδας στα περισσότερα δυτικά και ιδιαιτέρως στα βορειοδυτικά με τον υδράργυρο να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα, δίχως όμως αυτός να ξεπερνά τα επίπεδα των 15-17oC ως προς τις μέγιστες τιμές του, δείχνοντας, μάλιστα, διαθέσεις περαιτέρω πτώσης προς τα τέλη της εβδομαδας.

 

Επιμέλεια πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

Για το www.meteoclub.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις