Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξενοδόχοι Πάτρας: Παραμένει το «τελεσίγραφο» απομάκρυνσης φοιτητών από τα δωμάτια

Ξενοδόχοι Πάτρας: Παραμένει το «τελεσίγρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Πληρώνονται μόνο δύο μήνες ενώ ακόμα δεν υπάρχουν συμβάσεις

Τους πληρώνουν δύο μήνες αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα της διαμονής 130 περίπου φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας σε ξενοδοχεία της πόλης, ως οικότροφωνι, λόγω έλλειψης δωματίων στη φοιτητική εστία.

Οι ξενοδόχοι διαμήνυσαν στα παιδιά ότι πρέπει μέχρι τις 20 Μαρτίου να αδειάσουν τα δωμάτια ,καθώς τους οφείλονται χρήματα και επιπλέον, ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις για τη διαμονή τους.

Χθες το Δ.Σ. του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ίδρυμα Νεολαίας Διά Βίου Μάθησης_ ανακοίνωσε ότι  «ήδη καλύφθηκε για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2017, το κόστος όλων των ξενοδοχείων για τη διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και μπορούν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους.

Το Ίδρυμα με αίσθημα ευθύνης και παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, ολοκλήρωσε άμεσα τις σχετικές διαδικασίες προς όφελος των οικοτρόφων και της σταθερότητας στον πανεπιστημιακό χώρο».

Όπως είπε νωρίτερα εκπρόσωπος των ξενοδόχων στο thebest.gr αφενός ακόμα δεν έχουν προλάβει να πάρουν τα χρήματα στα χέρια τους, αφετέρου το πρόβλημα είναι οι συνολικές οφειλές από τον Ιούνιο του 2017 και  κυρίως η μη υπογραφή νέων συμβάσεων για τον Μάιο – Ιούνιο του 2017 και από τον Οκτώβριο του 2017 ως σήμερα, παρά τις προσπάθειες και την κατά καιρούς επικοινωνία με το Ίδρυμα.

Κατ΄επέκταση επιμένουν στο να φύγουν οι φοιτητές από τα δωμάτια στις 20 του μήνα, αν μέχρι τότε δεν υπογραφούν και οι συμβάσεις. Κι αυτό γιατί όπως εξήγησε στο thebest.gr εκπρόσωπος των ξενοδόχων, δεν διασφαλίζονται τα χρήματά τους , όλων αυτών των μηνών.

Την ίδια ώρα η κατάληψη στην Πρυτανεία συνεχίζεται.

Όπως είπε ο Αντιπρύτανης Γιώργος Αγγελόπουλος σε νέα επικοινωνία που είχε το thebest.gr μαζί του είπε ότι καταβάλλεται από το Πανεπιστήμιο κάθε δυνατή προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης και πως προωθείται η διαδικασία για την πληρωμή των δύο μηνών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., υπογραμμίζοντας τη δαιδαλώδη σε γενικό επίπεδο γραφειοκρατία που δημιουργεί καθυστερήσεις και την ανάγκη εξεύρεσης συνολικής λύσης.

Την ευθύνη για την πληρωμή των ξενοδόχων την έχει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.  «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα παιδιά» σχολιάζει ο κ. Αγγελόπουλος.

Τους παίρνουν τα δωμάτια - Απλήρωτοι οι ξενοδόχοι ... - The Best News

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις