Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση Δουγένη και η Καρδιοχειρουργική θέλει τον... χρόνο της! "Δολιοφθορά" βλέπει ο διοικητής του ΠΓΝΠ Θόδωρος Πισιμίσης

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση Δουγένη και...
Χριστακόπουλος Θάνος

"Κάποιοι δεν θέλουν να ανοίξει η κλινική", δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Δουγένη και ...«δυστυχώς έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας για την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας». Αυτό παραδέχεται μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής του ΠΓΝΠ Θόδωρος Πισιμίσης, μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία πρόσληψης ενός γιατρού για τη θέση που Επιμελητή Α’ που είχε προκηρύξει η Διοίκηση.

Μετά από ενστάσεις που έγιναν το υπουργείο Υγείας δεν έκανε δεκτή για τυπικούς λόγους τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και η οποία είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο του 2017. Μπορεί όταν έλαβε την παραπάνω απάντηση η διοίκηση του ΠΓΝΠ να έκανε άμεσα εκ νέου επιτροπή κρίσεων και να επαναβεβαίωσε την απόφασή της στέλνοντάς της ήδη από την περασμένη εβδομάδα προς το υπουργείο, όμως απομένουν ακόμα πολλά στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρωση της κενής θέσης.

Πρέπει αρχικά να γίνει δεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην συνέχεια να πάει στον προϋπολογισμό, να πάρει Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως κ.α., δηλαδή απαιτούνται μήνες ακόμα μέχρι να φτάσουμε τελική υλοποίηση. Αναφορικά με την επανέναρξη ουσιαστικά της διαδικασίας ο κ. Πισιμίσης υποστηρίζει ότι η απόρριψη της προηγούμενης απόφαση έγινε για καθαρά τυπικούς λόγους σημειώνοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένους που δεν επιθυμούν τη δημιουργία καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής.

«Πλέον φθάνουμε στα όρια της δολιοφθοράς. Ανακαλύπτουν διαδικαστικά θέματα για να τορπιλίσουν την προσπάθεια που κάνουμε. Το ένα θέμα που ανακάλυψαν ήταν ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικός για κάποιο μέλος της επιτροπής. Αναπλήρωση δεν χρειάστηκε αλλά μας ακύρωσαν γι’ αυτό. Το δεύτερο σχετίζεται με έναν από τους συμμετέχοντες γιατρούς ο οποίος είχε σπουδάσει στο εξωτερικό και δεν είχε αναγνωρίσει το πτυχίο του στην Ελλάδα. Εμείς τον ακυρώσαμε από τη διαδικασία όμως η γραμματεία ξέχασε να τον διαγράψει από τη λίστα. Πάτησαν λοιπόν εκεί, έκαναν ένσταση», σχολιάζει ο κ. Πισιμίσης.

Όσον αφορά στην κλινική αυτή παραμένει κλειστή από πέρυσι το Πάσχα οπότε και αποχώρησε ο διευθυντής της Δημήτρης Δουγένης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταστεί δυνατόν να υπάρξει η κατάλληλη αναπλήρωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Από την πλευρά του Διοικητής του ΠΓΝΠ υποστηρίζει ότι «παλεύει με νύχια και με δόντια» την επαναλειτουργία της και τρέχει τις διαδικασίες ώστε να προσληφθούν ακόμα τρεις γιατροί, δύο μόνιμοι κι ένας επικουρικός, ώστε να οργανωθούν και δύο κλίνες εντατικής θεραπείας ειδικά για την συγκεκριμένη κλινική.

 

Από το 2018 και πάλι Καρδιοχειρουργική στο ΠΓΝ Πατρών- Πόσοι γιατροί έρχονται

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις