Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από το 2018 και πάλι Καρδιοχειρουργική στο ΠΓΝ Πατρών- Πόσοι γιατροί έρχονται- "Χάος μετά τον Δουγένη"

Από το 2018 και πάλι Καρδιοχειρουργική σ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Αργεί ακόμα η ολοκλήρωση των διαδικασιών

Με το νέο έτος θα λειτουργήσει και πάλι, σύμφωνα με πληροφορίες τουthebest.gr, η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία έχει καταστεί ουσιαστικά ανενεργή από το περασμένο Πάσχα οπότε και αποχώρησε ο καθηγητής Δημήτρης Δουγένης. Οι διαδικασίες στελέχωσης της Κλινικής είναι χρονοβόρες και η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι επεμβάσεις.

Ο σχεδιασμός της ωστόσο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και όπως υποστηρίζει ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Θόδωρος Πισιμίσης, αισιοδοξεί ότι μέσα στο 2018 θα έρθει το κατάλληλο προσωπικό και θα ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που χρειάζονται ώστε να στηθεί, ουσιαστικά εξ’ αρχής, η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοοσκομείου.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Πισιμίσης έχει επιλεγεί ήδη ένας χειρουργός από το Ερρίκος Ντυνάν ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και θα καλύψει τη θέση του Επιμελητή Α’ που είχε προκηρύξει το η Διοίκηση. Ο καρδιοχειρούργος έχει επιλεγεί, έχουν υπογραφτεί τα πρακτικά και η απόφαση έχει φύγει ήδη για το αρμόδιο Υπουργείο, ωστόσο ο κ. Πισιμίσης θεωρεί ότι απαιτούνται περίπου 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διδικασία.

Παράλληλα θα πρέπει, στο μεταξύ, να έχουν ετοιμαστεί δύο κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αποκλειστικά για την Καρδιοχειρουργική και ν’ αγοραστούν κάποια μηχανήματα που απαιτούνται.

«Όταν θα έρθει θέλει και ορισμένες προϋποθέσεις όπως οι δύο κλίνες για την καρδιοχειρουργική. Δεν ετοιμάζονται αυτά από την μια στιγμή στην άλλη, όταν διοριστεί θα του έχω έτοιμες τις δύο κλίνες ΜΕΘ. Επίσης υπάρχουν ορισμένα αναισθησιολογικά μηχανήματα τα οποία, πολύ καλώς ο κ. Δουγένης επειδή ήξερε ότι θα κλείσει φεύγοντας αυτός, τα έδωσε στην κεντρική ΜΕΘ. Μένει να πάρουμε δύο μηχανήματα που κοστίζουν περίπου 30-35.000 ευρώ το καθένα και να φτιάξουμε δύο κλίνες ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΓΝΠ, έχουν γίνει επαφές και με μια καρδιοχειρουργό από το Ωνάσειο η οποία ενδιαφέρεται να έρθει στην Πάτρα και αναζητούνται τρόποι να προκηρυχθεί η θέση. «Άρα δεν έχουμε άλλη δουλειά στο μυαλό μας από το να περηφανευόμαστε αύριο ότι στήσαμε αυτή την κλινική. Επίσης αυτό που έρχεται από το Ερρίκος Ντυνάν μας έχει πει ότι υπάρχει στην Κρήτη επικουρικός καρδιοχειρουργός ο οποίος ενδιαφέρεται να έρθει στην Πάτρα και είχαν συνεργαστεί παλαιοτέρα», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.

Στο μεταξύ οι ασθενείς που χρίζουν χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά θα μεταφέρονται στα Ιωάννινα όπως γινόταν και το προηγούμενος διάστημα. «Νομίζετε ότι επί δικής μου θητείας δεν λειτουργούσε η καρδιοχειρουργική; Για ρωτήστε πόσες χειρουργικές επεμβάσεις γίνονταν επί Δουγένη. Νομίζετε ότι ήταν κάποια ανοικτή κλινική που δούλευε και παρήγαγε επεμβάσεις;

Μια στο τόσο κι αν γιατί ο κ. Δουγένης ασχολιόταν με την θωρακοχειρουργική. Η καρδιοχειρουργική είναι και ήταν στα Γιάννενα. Προσπαθούμε να την φέρουμε κι εδώ γιατί πρέπει να έρθει στο ΠΓΝΠ, αλλά όχι με μεσοβέζικες λύσεις. Ή θα στηθεί κάτι καλό ή καθόλου», αναφέρει σχετικά ο κ. Πισιμίσης. Πάντως ο Διοικητής του ΠΓΝΠ σχολίασε και την κατάσταση που έμεινε πίσω μετά την αποχώρηση Δουγένη, χαρακτηρίζοντάς της χαοτική.

«Όταν έφυγε ο κ. Δουγένης χάος πίσω του. Στην καρδιοχειρουργική είχαμε έναν γιατρό ο οποίος όταν έφυγε ο κ. Δουγένης είπε ότι δεν μπορεί, δεν ξέρει να χειρουργήσει καρδιά κι έτσι τον στείλαμε για μετεκπαίδευση για να επιστρέψει ως ολοκληρωμένος καρδιοχειρουργός. Ήταν μονόδρομος η εκπαιδευτική άδεια στο Ιπποκράτειο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πισιμίσης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις