Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό στην Αλεξάνδρεια

Διεθνής κατακραυγή για το μακελειό στην ...

Οι χριστιανοί κατηγόρησαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση

Διεθνής κατακραυγή για την επίθεση σε χριστιανικό ναό στην Αλεξάνδρεια, όπου είκοσι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 79 τραυματίστηκαν. Εκατοντάδες χριστιανοί της Αιγύπτου διαδήλωσαν κατά της έλλειψης μέτρων ασφαλείας στις εκκλησίες της χώρας.

Οι χριστιανοί κατηγόρησαν την αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή της Αλ Κάιντα.

Τον σεβασμό της στις θεμελιώδεις αρχές, όπως αυτή της θρησκευτικής ελευθερίας, αλλά και την υποστήριξή της στις αιγυπτιακές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εξέφρασε η Γαλλία.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σε αυξημένη επαγρύπνηση και ζήτησε την "προώθηση των κοινών αξιών της ανεκτικότητας".

Τρομοκρατικό έγκλημα, με στόχο την εθνική ενότητα και τον θρησκευτικό πλουραλισμό της Αιγύπτου, αλλά και άλλων αραβικών χωρών, χαρακτήρισε την επίθεση η Συρία.

Την επίθεση καταδίκασαν το Ιράν, η Ιταλία, ο Πάπας Βενέδικτος και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

"Τρομοκράτες έβαλαν στόχο τη χώρα, τους χριστιανούς κόπτες και τους μουσουλμάνους", επισήμανε ο πρόεδρος Μουμπάρακ, προσθέτοντας πως τα σχέδια των τρομοκρατών αυτών να αποσταθεροποιήσουν την Αίγυπτο ή να διχάσουν χριστιανούς και μουσουλμάνους θα αποτύχουν.

Τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προς τον ομόλογό του της Αιγύπτου, Ahmet Aboul Gheit, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωση του εκπροσώπου του Γρηγόρη Δελαβέκουρα, καταδίκασε «απερίφραστα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση».

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, μια εξτρεμιστική οργάνωση που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχει δηλώσει ότι οι Χριστιανοί σε όλη τη Μέση Ανατολή αποτελούν στόχο.

Σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου για να "απελευθερώσει" δύο Αιγύπτιες οι οποίες είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και τώρα κρατούνται παρά τη θέλησή τους από την Κοπτική Εκκλησία.

Οι χριστιανοί αποτελούν το 10% των 79 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις