Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: "ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ" ΜΕ ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΜΕΤΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝ...

Σαδισμός μέσα στο γάμο

Ξεκινούν μετά το καρναβάλι οι θεατρικές μετακλήσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2018 να έρθει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, μετά από πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ και του καλλιτεχνικού του διευθυντή Σταύρου Τσακίρη, η αξιόλογη παράσταση «Το φως του γκαζιού», ένα δραματικό έργο του Πάτρικ Χάμιλτον με την Τάνια Τρύπη, την Μελίνα Βαμβακά που πέρυσι είχε παίξει στην παράσταση «Μικροαστοί» του Γκόρκι πλάι στον Κώστα Καζάκο, στην Πάτρα, κ.α.

Το έργο γραμμένο το 1938, έχει μεταφερθεί δύο φορές στη μεγάλη οθόνη, και μιλά για μια γυναίκα που βασανίζεται ψυχολογικά –στα όρια του σαδισμού– από τον άντρα της. Το κλασικό αυτό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, μάγεψε τους θεατές την σεζόν 2016-2017 στο Θέατρο Βεάκη της Αθήνας (οδός Στουρνάρη κάτω από την Πατησίων) και επέστρεψε για λίγες μόνο παραστάσεις με τους ίδιους συντελεστές τον περασμένο Νοέμβριο.

Υπόθεση:

Λονδίνο, 1890. Ο Τζακ και η Μπέλλα, ένα παντρεμένο ζευγάρι, αντιμετωπίζει προβλήματα. Εκείνος ξεπορτίζει κάθε βράδυ αφήνοντας εκείνη μόνη στο έρημο σπίτι να περιμένει την επιστροφή του. Ο ήχος βημάτων στο άδειο διαμέρισμα πάνω από το σπίτι τους, αντικείμενα που εξαφανίζονται για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους αργότερα σε διαφορετικό σημεία και φώτα που τρεμοσβήνουν κάνουν τη Μπέλλα να αναρωτηθεί αν χάνει τα λογικά της.

Η αιφνίδια εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ στη ζωή της άτυχης γυναίκας θα την υποχρεώσει να ανοίξει τα μάτια της στην διαβολική σκηνοθεσία του συζύγου της.

Ο Αλέξανδρος Κοέν σκηνοθέτησε το έργο που ανέβασε πρώτη στην Ελλάδα η Μαρίκα Κοτοπούλη δίνοντας έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση της Μπέλλας (Τάνια Τρύπη) καθώς εκείνη βυθίζεται στην απελπισία.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Βοηθός σκηνοθέτη: Τίφανη Δανιήλ

Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης

Επικοινωνία & προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα.

Στην παράσταση της Αθήνας έπαιζαν οι: Στέφανος Κυριακίδης (Τζακ), Τάνια Τρύπη (Μπέλλα), Παναγιώτης Πετράκης (Ραφ), Αλίκη Μπομποτά (Νάνσυ) και η Μελίνα Βαμβακά (Ελίζαμπεθ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture