Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στο σημερινό συλλαλητήριο η Δημοτική Αρχή

Πάτρα: Στο σημερινό συλλαλητήριο η Δημοτική Αρχή

Στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, διοργανώνεται συλλαλητήριο από τα Εργατικά Σωματεία της Πάτρας. Το παρών θα δώσει η Δημοτική Αρχή μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση:

«Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία με την μαζική συμμετοχή τους, να στείλουν αγωνιστική απάντηση στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπερασπιστούν μέχρι τέλους το δικαίωμα στην απεργία που, με το πολυνομοσχέδιο, καταργεί  στην πράξη η κυβέρνηση.

Η Δημοτική Αρχή θα δώσει αγωνιστικό «παρών»  με βάση την –κατά πλειοψηφία- απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου (10/1/2018) όπου συζητήθηκε το «Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

…«Ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου δεν σημαίνει και καλύτερη ζωή και δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζομένους.

Τρανή απόδειξη γι’ αυτό, είναι το γεγονός ότι ενώ «η ανάπτυξη έρχεται» το 2018,  δεν μπορεί να φέρει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Αντίθετα η ανάπτυξη έρχεται με την γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας. Γι αυτό και τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στο πρωτοβάθμιο σωματείο και η παραπέρα παρεμπόδιση της απεργίας. Γνωρίζουν φυσικά πρώτα απ’ όλους αυτοί, ότι τα μέτρα που φέρνουν θα φέρουν αργά ή γρήγορα και την γενίκευση της αντίδρασης των εργαζομένων και παίρνουν τα μέτρα τους…»…

…«Η πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται στο Δήμο μας, είναι αυτή: Από το 2010 μέχρι 31/12/2017 είχαμε 567 αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού και καμία αναπλήρωση. Την ίδια στιγμή μόνιμες θέσεις εργασίας αντικαθίστανται με τα 8μηνα της λεγόμενης κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ, όπου στο Δήμο μας το 2017 εργάστηκαν 623 εργαζόμενοι για να επιστρέψουν ξανά στην ανεργία. Αντίστοιχος ήταν ο αριθμός τους και τα προηγούμενα χρόνια.

Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο  Κοινωνικός Οργανισμός και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Στους 240 περίπου εργαζόμενους οι 146 είναι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λήγουν το 2019 οπότε και απολύονται.

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο το  μόνιμο προσωπικό είναι μόνο 8 εργαζόμενοι ενώ 24 εργάζονται μέσω προγραμμάτων, ποσοστό 75%!!! Χιλιάδες τα νεαρά νοικοκυριά που δεν βρίσκουν μια θέση να ακουμπήσουν τα παιδιά τους.»…

Οι παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν την απόφαση δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για το πολυνομοσχέδιο –«σκούπα», γιατί έχουν στρατηγική σύμπλευση, στηρίζουν τα μνημόνια και την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο Πατραϊκός λαός, δεν πρέπει να μείνει θεατής. Να αντιπαλέψει την πολιτική που θέλει να τον πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο Δήμος μας θα συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση, καθώς και στις επόμενες των εργατικών Σωματείων και των μαζικών φορέων».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ημέρα κινητοποιήσεων λόγω πολυνομοσχεδίου η σημερινή-Αποχές, στάσεις εργασίας και πορείες στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις