Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 2018 ευχές για προσλήψεις, νέο Οργανισμό και περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 2018 ευχές για προσλήψεις, νέο Ορ...

Για 372 κενές οργανικές θέσεις μαζί και των γιατρών έκανε λόγο ο Κ. Πετρόπουλος

Γεμάτη ήταν η αίθουσα του Ταχύρυθμου κτιρίου στον α’ όροφο, του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018 έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. Η ευχή που πρωτοστάτησε για το νέο έτος ήταν η εξής: «2018 ευχές για προσλήψεις, για σύσταση και υπογραφή νέου Οργανισμού και περαιτέρω κτιριακή ανάπτυξη».

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον π. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο και τον πρεσβύτερο π. Παναγιώτη Μπαχρά από την ενορία της Παναγίας Αλεξιώτισσας ενώ κατόπιν τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το 2017 χαρακτηρίστηκε από το ευτυχές γεγονός της επαναλειτουργίας του 7όροφου κτιρίου.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε μπορεί το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» να διαθέτει αυτή τη στιγμή 475 κλίνες, αλλά συνάμα έχει και άλλες 150 κλίνες «άστεγες», η ενοποίηση του Νοσοκομείου με το Νοσημάτων Θώρακος που έχει μεταφερθεί στο πολυόροφο ως ενιαία μονάδα καθυστερεί (στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και η  Βίκυ Βασιλείου εκ των εργαζομένων του Θώρακος) ενώ υπάρχουν 372 κενές οργανικές θέσεις μαζί και με των γιατρών συμπεριλαμβανομένου και του Θώρακος.

Στα αρνητικά που χαρακτήρισαν το 2017 και η καθήλωση των μισθών, το πάγωμα της εξέλιξης των εργαζομένων ακόμα και οι μειώσεις αποδοχών.

«Το 2018 θα παλέψουμε για επιπλέον χρηματοδότηση, για αύξηση του προυπολογισμού κατά 40% και όχι να γινόμαστε ζητιάνοι για φάρμακα και υλικό. Επίσης 117 άτομα που αυτή τη στιγμή εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας να μεταβληθούν οι συμβάσεις τους ώστε να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα παλέψουμε ακόμα ώστε να γίνουν αυξήσεις στους μισθούς μας, να καταργηθούν κάποιες αντεργατικές διατάξεις και να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος προσθέτοντας ότι ένα κύριο αίτημα που ήδη έχει υποβληθεί στην 6η ΥΠΕ είναι η δρομολόγηση ενός νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις ακάλυπτες κλίνες και υπηρεσίες ώστε να λειτουργεί το νοσοκομείο πλήρως και σωστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» θεωρείται ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με έμπειρο και πολύ καλό προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και λοιπό που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καλύπτοντας όχι μόνο την Πάτρα αλλά και ευρύτερα το νομό Αχαΐας και τη Δυτική Ελλάδα. Γι’ αυτό κι όπως τονίστηκε με έμφαση, αξίζει μία καλύτερη τύχη και μεγαλύτερη στήριξη.

Παρών στην εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων ήταν και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης, ο οποίος τόνισε ότι ήρθε στην εκδήλωση μιας και θέλει να είναι επιθυμητός και όχι ανεπιθύμητος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την προσφορά τους, ωστόσο σε όσα ελέχθησαν περί ανάγκης προσλήψεων απήντησε λέγοντας ότι οι προσλήψεις το 2017 σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν 400% πάνω και εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι έφυγαν με σύνταξη εν μία νυκτί να αντικατασταθούν άμεσα. «Θα έρθουν κι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας σχετικά με την ανάγκη νέου Οργανισμού ότι αυτός που είχε συσταθεί στα γρήγορα το 2012 ήταν για πέταμα και πως σύντομα ο νέος Οργανισμός θα ετοιμαστεί και θα υπογραφεί το σχετικό ΦΕΚ.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που τόνισε πως ο «Άγιος Ανδρέας χρειάζεται άμεση στήριξη προσωπικού και επάρκεια υποδομών ώστε να είναι σωστά στελεχωμένο το νοσοκομείο και να λειτουργεί σωστά».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκε πως το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είναι ένα στολίδι της υγείας πανελλαδικά και πως με την επαναλειτουργία του 7όροφου κτιρίου, ενός άριστου, σύγχρονου κτιρίου που καλύπτει τις ανάγκες του ασθενούς, ήδη αυξήθηκε και η ροή ασθενών προς το νοσοκομείο, όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τους γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα».

Τέλος απηύθυναν χαιρετισμό και η Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη του Ομίλου «ΑγκαλιάΖω», η οποία παλιότερα εργαζόταν στον νοσηλευτικό κλάδο του «Αγίου Ανδρέα», η Τασία Παπαιωάννου από την «Φλόγα», η Πάτρα Μιχαλαριά, η οποία εκπροσώπησε τη νοσηλευτική διεύθυνση, ο βουλευτής Αχαΐας Θ. Παπαθεοδώρου και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας που επίσης εργαζόταν στον «Άγιο Ανδρέα».

Παρέστησαν και οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Δριβίλας και Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου που εργάζεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο Γιάννης Λάμπρου που είναι μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου, ο ιατρός νευρολόγος Νίκος Μακρής και πολλοί εργαζόμενοι.

*Να προσθέσουμε ότι το φλουρί που ήταν μια χρυσή Λίρα την κέρδισε ο Αλεξόπουλος Κώστας (Βιοχημικός στο νοσοκομείο). Κληρώθηκαν επίσης μία 3ήμερη Άδεια που κέρδισε ο εργαζόμενος Καρπής Γιώργος (Θυρωρός) και μία 2ήμερη άδεια που κέρδισε η Παρασκευοπούλου Ανδριάννα (Νοσηλεύτρια).

Στο τέλος της εκδήλωσης τιμήθηκαν εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος που βγήκαν στη σύνταξη το 2017. Είναι οι παρακάτω: Πουλιάσης Νίκος, Κωνσταντάκης Γιάννης, Σταθούλια Λαμπρινή, Τερλεπάνη Βασιλική, Μπακοπούλου Βασιλική και Γκαμπούρης Κώστας.

Οι φωτ. είναι του Γιάννη Πεφάνη.

Επιμέλεια κειμένου - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις