Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα από τη ΡΑΠ

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Ν...

Θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 9/1 στο σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Βουδ

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα απευθύνει η Δημοτική παράταξη «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη». Συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από το θάνατο του Πατρινού καθηγητή.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη στο σχολικό συγκρότημα Νίκου Τεμπονέρα στην πλατεία Βουδ, στις 6 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

«27 χρόνια χωρίς τον Νίκο Τεμπονέρα.

27 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι αγώνες του έγιναν σύνθημα στα χείλη της νεολαίας, έγιναν οδηγός στην πάλη του λαού μας για δημόσια, υψηλού επιπέδου, εκπαίδευση, για δημοκρατία, για ισότητα, για ελευθερία.

27 χρόνια χωρίς να ξεχνάμε ότι οι πολιτικές της βίας και του παρακράτους αποτέλεσαν φαινόμενο ταυτόσημο και με τις προσπάθειες επιβολής του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

27 χρόνια μετά, δεν αναρωτιόμαστε τι θα έκανε σήμερα ο Νίκος Τεμπονέρας. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Ας αξιολογήσουμε, όμως, τη δική μας συμμετοχή, προσωπικής και συλλογικής, στους αγώνες εκείνης  της εποχής.

Ας αναλογιστούμε τα μεγάλα διλλήματα του σήμερα, τα καθήκοντα που μας επιβάλλει αδυσώπητα η Ιστορία, χωρίς να λογαριάζει μικρότητες και πολιτικούς ανταγωνισμούς. Αυτή η Ιστορία που μας καλεί να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας και της ανάπτυξης, ή αν θέλουμε να επιστρέψουμε στις πολιτικές της λιτότητας και της καταστολής.

Το οφείλουμε, άλλωστε, ως άτομα, ως συλλογικότητες, ως δημοτικές παρατάξεις, ως Δήμος, στη θυσία όχι μόνο του Νίκου Τεμπονέρα αλλά στο σύνολο των «μικρών» και «μεγάλων» αγωνιστών της πόλης μας και του λαού μας.

Η ΡΑΠ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο σχολικό συγκρότημα του Νίκου Τεμπονέρα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 27 χρόνια από την δολοφονία Τεμπονέρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις