Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΦΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ: ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΦΕ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ: ΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ Γ...

Με διαφορά πρώτος ο «Πόλεμος των άστρων: Οι Τελευταίοι Τζεντάι»

Πολλοί προτίμησαν να κάνουν μία γιορτινή Χριστουγεννιάτικη έξοδο στον κινηματογράφο και η κίνηση ήταν ζωηρή ιδιαίτερα ανήμερα και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Το νέο φιλμ του δημοφιλούς σινε- franchise, «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» σε σκηνοθεσία Ριάν Τζόνσον «σκίζει» διεθνώς και στη χώρα μας αλλά και στην Πάτρα. Όπως μας είπε ο Αλέξης Μπιτούνης από τα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, μία μεγάλη μερίδα κοινού (και πολλές οικογένειες με παιδιά) επέλεξαν να δουν τους «Τελευταίους Τζεντάι» με την Ντέιζι Ρίντλει, την Κάρι Φίσερ και τον Μάρκ Χάμιλ με τα εισιτήρια από τις 14 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε την προβολή της η ταινία, να έχουν φτάσει στην Πάτρα τα 13.000!

Πανελλαδικά όπως είδαμε στην σχετική ανάρτηση του flix.gr, το εντυπωσιακό φιλμ έως και την Τετάρτη 27/12/2017 είχε φτάσει σε 167 αίθουσες σε όλη τη χώρα τα σχεδόν 230.000 εισιτήρια και αναμένεται έως την Πρωτοχρονιά να έχει φτάσει τα 300.000. Στις ΗΠΑ η ταινία κρατά τα πρωτεία με 423,3 εκατ. δολάρια έως και 26/12/2017 συν άλλα 447 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως γράφτηκε είναι τέτοια η εμπορική δύναμη των «Τελευταίων Τζεντάι» (διανομή από Feelgood) σε συνδυασμό με τα καλά λόγια και τις ένθερμες κριτικές ώστε να κλέβουν θεατές και από τις παιδικές ταινίες που παραδοσιακά τις μέρες των γιορτών έχουν ένα σταθερό κοινό. Το φιλμ της Odeon “Φερδινάνδος” τα πήγε καλούτσικα φτάνοντας από τις 21/12 που έκανε πρεμιέρα έως και τις 27/12 τα 32.000 εισιτήρια πανελλαδικά ενώ συμπαθητικά (όχι πάντως εντυπωσιακά) πηγαίνει και το «Coco» της Pixar/Disney που σε 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει πανελλαδικά τα 50.000 εισιτήρια.

Στις ταινίες που τράβηξαν το κοινό, των μεγαλύτερων σε ηλικία σινεφίλ και όχι μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων, ήταν και η πολυσυζητημένη ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» με την εξαιρετική Μισέλ Ουίλιαμς και τον επίσης πολύ καλό γηραιό ηθοποιό Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος αντικατέστησε σε όλες τις σκηνές (η ταινία ουσιαστικά ξαναγυρίστηκε) τον Κέβιν Σπέισι ερμηνεύοντας τον Aμερικανό μεγιστάνα επιχειρηματία του πετρελαίου J. Paul Getty (1892-1976). Το συγκεκριμένο φιλμ πανελλαδικά έως 27/12 έκοψε σε 58 αίθουσες πάνω από 26.000 εισιτήρια.

Τέλος φαίνεται πως είναι μία καλή χρονιά για το Ελληνικό σινεμά. Το γλυκόπικρο «Τζαμάικα» του Ανδρέα Μορφονιού που μας συγκίνησε και περιλαμβάνει και δύο πολύ καλές ερμηνείες από τον Φάνη Μουρατίδη και τον Σπύρο Παπαδόπουλο (διανομή από Feelgood), υπολογίζεται ότι προσέλκυσε πανελλαδικά την πρώτη του εβδομάδα προβολής, την Χριστουγεννιάτικη 28.000 θεατές (περισσότερους από χίλιους στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε συν άλλους τουλάχιστον τετρακόσιους στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στην Πάτρα) ενώ «έσκισε» το «The Bachelor 2» (διανομή από την Village) με τον Μελέτη Ηλία, τον Θανάση Βισκαδουράκη και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη που ξεκίνησε στην Αθήνα την προβολή του τα Χριστούγεννα (στην Πάτρα ήρθε από την Πέμπτη 28/12) και ήδη έφτασε τα 33.000 εισιτήρια!  Όπως σχολιάζεται, το «The Bachelor 2» παρά τις μέτριες κριτικές και το εύπεπτο θέμα του, αναμένεται να ξεπεράσει άνετα τα 100.000 εισιτήρια που είχε κάνει το 1ο φιλμ.

Ακόμα να μην ξεχάσουμε πως στις νέες ταινίες (από 28/12) είναι και το εντυπωσιακό όπως φαίνεται και από το τρέιλερ «The Greatest Showman» σε σκηνοθεσία Michael Gracey, με τους Χιου Τζάκμαν και Ζακ Έφρον (ήδη έχει φτάσει τα 25 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ) και το Οσκαρικό “The Florida Project” με τον Γουίλεμ Νταφόε (ξεκίνησε από 28/12 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στις 21.30, διανομή από Seven Films) που στην Αθήνα σε 6 αίθουσες έκοψε από 21/12 κοντά στα 5.000 εισιτήρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture