Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» Αχτσιόγλου σε 55.000 νέους ανέργους – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» Αχτσιόγλου...

Θα λάβουν 400 ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος σε νέους ανέργους. Το επίδομα θα δοθεί σε νέους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, ηλικίας 18-24 ετών.

Το ποσό θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι νέοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ άμεσα.

Επίσης, η υπουργός εξήγγειλε στοχευμένα προγράμματα για τη νεανική εργασία, υπενθυμίζοντας ότι αυτή είχε αγγίξει το 60% επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η προθεσμία για την διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Δείτε τι είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Πάμε Αλλιώς»:

Τσίπρας: Πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης

Μήνυμα ελπίδας προς τους νέους στέλνει ο πρωθυπουργός με αφορμή την ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως «η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον».

Και προσθέτει «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτηση του παραπέμπει στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης στην οποία αναφέρεται ότι :

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πρώτη ενημέρωση: 10.39

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις