Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θέλουν να εφαρμόσουν μισή την απόφαση για τους ορκωτούς λογιστές στο ΠΠΝ Πατρών, μετά το «χέρι» στο ταμείο

Θέλουν να εφαρμόσουν μισή την απόφαση γι...

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου

Καθυστερήσεις ως προς την έναρξη της διαδικασίας των ελέγχων από ορκωτούς λογιστές στο ταμείο του κυλικείου καθώς και στο Σωματείο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας φαίνεται πως παίζει η πλειοψηφία του Διοικητικού Σωματείου. Όπως πληροφορείται το thebest.gr, παρά το γεγονός ότι μετά την ατασθαλία που αποκαλύφθηκε στο ταμείο του κυλικείου, υπήρξε σαφής απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων για ορκωτούς λογιστές συνολικά για τα πεπραγμένα του Σωματείου, μέλη της πλειοψηφία του Δ.Σ. έχουν αρχίζει να έχουν «δεύτερες σκέψεις».

Έτσι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου ακούστηκαν φωνές να υλοποιηθεί κατά το ήμισυ η «εντολή» της Γενικής Συνέλευσης. Με άλλα λόγια η παράταξη  της πλειοψηφίας, μέλη της οποίας παραιτήθηκαν από το όργανο λόγω της εμπλοκής τους ή των χειρισμών τους στο θέμα του ταμείου κυλικείου, φέρονται να δυσκολεύονται να δεχθούν τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών στο Σωματείο.

Για την περίπτωση του κυλικείου δεν φαίνεται να διαφωνούν, ωστόσο η αντιπολίτευση τους καταλογίζει ότι κωλυσιεργούν όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της απόφαση της Γ.Σ. που σχετίζεται με τον διαχρονικό έλεγχο των πεπραγμένων του Σωματείου. Στην σημερινή συνεδρίαση συμμετείχε και νομικός σύμβουλος ο οποίος τελικά, μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ανέλαβε να γράψει το κείμενο της πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους ορκωτούς λογιστές.

Το κείμενο αυτό αναμένεται να το παρουσιάσει σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη Δευτέρας. Όπως όμως επισημαίνουν στελέχη της μειοψηφίας στο Σωματείο δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από την απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι στην πρόσφατη Γενική του Συνέλευση.

Δηλαδή ζητούν η προσπάθεια της «κάθαρσης» να μην περιοριστεί μόνο στην περίπτωση της «ανάληψης» χρημάτων από το κυλικείο αλλά να μπει σε βάθος και ν’ αφορά τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι προηγούμενες διοικήσεις τα θέμα του Σωματείου συνολικά.

Να σημειωθεί ότι μετά τις αποκαλύψεις για το ταμείο του κυλικείου είχε παρατηθεί η πρόεδρος του Σωματείου και το άμεσα εμπλεκόμενο μέλος του Δ.Σ.. Έτσι πλέον πρόεδρος του Σωματείου είναι ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος και Αντιπρόεδρος η κυρία Δώρα Μώρου. Θυμίζουμε τέλος ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ανέφερε να μην γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. εάν πρώτα δεν βγουν τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών για το κυλικείο και το Σωματείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις