Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατά του Διεθνούς Συνεδρίου το ΚΚΕ Δυτικής Ελλάδας

Κατά του Διεθνούς Συνεδρίου το ΚΚΕ Δυτικ...

Η ανακοίνωσή του

Κατά του Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνει η Περιφέρεια είναι το ΚΚΕ Δυτικής Ελλάδας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στην Πάτρα Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα». Το Συνέδριο διοργανώνεται  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της ανακήρυξής της ως Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2017.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, της περιφερειακής τοπικής διοίκησης,  εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου (και στην περιοχή και πανελλαδικά), εκπρόσωποι Πανεπιστήμιων και ΤΕΙ, ερευνητικών κέντρων  καθώς και εκπρόσωποι ιμπεριαλιστικών κρατών ανάμεσά τους και στελέχη του Λευκού Οίκου.

Δεν ξαφνιάζει κανέναν η πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής. Σταθερά και μαζί με την κυβέρνηση πρωτοστατεί στην υλοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή μας.

Βάζοντας για παράδειγμα σε πρώτη γραμμή την εκμετάλλευση των γεωανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις σε Δυτικά Βαλκάνια, Βόρεια Αφρική και ευρύτερη Μέση Ανατολή, από κοινού με διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με βάση και τους σχεδιασμούς των Αμερικάνων – εξ ου και η παρουσία του Λευκού Οίκου στο Συνέδριο, η αναβάθμιση με πυρηνικά του Αράξου, η σιωπή του περιφερειάρχη για τους σχεδιασμούς αυτούς.

Είναι πρόκληση αυτό το συνέδριο για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής που είναι αντιμέτωποι με τα συντριπτικά ποσοστά της ανεργίας και στην περιοχή μας, με το να βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται στα νερά, με την αγωνία να μεγαλώνει για το πώς θα αντιμετωπίσουν το βαρύ χειμώνα που έρχεται, με τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τέτοιου είδους συνέδρια. Είναι δεδομένο ότι στο βωμό της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, θα συνεχίζουν να θυσιάζονται τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας, γιατί αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διαφημιζόμενη και πολυπόθητη για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τις μεγάλες επιχειρήσεις ανάπτυξη.

Τα λαϊκά στρώματα το βιώνουν ήδη με την επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει στην υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς και τις συντάξεις, την παιδεία από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίθεση που πάει χέρι χέρι από τη μια με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και από την άλλη, με το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θέλει να βάλει το εργατικό – λαϊκό κίνημα στο γύψο, να μη μπορεί σηκώσει κεφάλι.

Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό – λαϊκό κίνημα, η μόνη υποδοχή που τους αρμόζει είναι η οργάνωση και πάλημε επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών τους. Ανάγκες που είναι δυνατό να καλυφτούν σήμερα καθώς η χώρα μας διαθέτει πλούσιες παραγωγικές δυνατότητες, ειδικευμένο εργατικό επιστημονικό δυναμικό.

Να οργανώσει  το εργατικό – λαϊκό κίνημα την πάλη του βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό υπεύθυνο, τους επιχειρηματικούς και μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτος και τις κυβερνήσεις του, τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δηλαδή,  τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που στα συντρίμμια της ζωή του λαού μας, στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, θέλει να χτίσει την αιματοβαμμένη του ανάπτυξη.

«Δίκαιη ανάπτυξη» σε ένα άδικο σύστημα, δεν υπάρχει!».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά αύριο το Διεθνές Συνέδριο Επιχειρηματικότητας - Στην Πάτρα την Πέμπτη ο Παυλόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις