Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονες διαμαρτυρίες και φόβοι για την παραβατικότητα στο Διακοπτό-Ζητούν περισσότερη αστυνόμευση

Έντονες διαμαρτυρίες και φόβοι για την π...

Φοβούνται για τις περιουσίες τους οι κάτοικοι

Η παραβατική και σε κάποιες περιπτώσεις βίαιη όπως σημειώνουν κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας συμπεριφορά Ρομά που  κατοικούν στην περιοχή τους έχει θορυβήσει. Ήδη έοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αρχίσει και κινητοποιούνται σύμφωνα με την protionline ξεκινώντας από την συσπείρωσή τους στην Παναιγιάλεια Ένωση Πολιτών για την Αντιμετώπιση Εγκλήματος κατά Ζωή και Περιουσία, που –ως γνωστόν – έχει συσταθεί από κατοίκους της Δυτικής Αιγιάλειας, η δράση της όμως επεκτείνεται πολύ γρήγορα σε όλο τον δήμο, όσο η ανάγκη το απαιτεί…

Η πρώτη συγκέντρωση στην Ανατολική Αιγιάλεια για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, με τους κατοίκους κυρίως των Ζαχλωριτίκων να εκφράζουν φόβο αλλά και αγανάκτηση για τη επιθετική συμπεριφορά Ρομά, με αφορμή διάφορα επεισόδια στην περιοχή τους. Όπως σημείωσαν, οι Ρομά δεν είναι πολλοί στην περιοχή τους, όμως κάποιοι από αυτούς έχουν… αγριέψει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και τα μέλη της Παναιγιάλειας Ένωσης Πολιτών για την Αντιμετώπιση Εγκλήματος κατά Ζωή και Περιουσία που ενημέρωσαν για την δράση τους, αλλά και για τα αποτελέσματά της, κατά έναν βαθμό, στην Ροδοδάφνη και τις γύρω περιοχές.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση κατοίκων, αυτή τη φορά στο Διακοπτό, παρουσία και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, όπως του αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργου Γιοβά και του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλη Χριστόπουλου, ενώ συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μεντζελόπουλος καθώς και οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της περιοχής του Διακοπτού. Επίσης, παρέστησαν και δύο αστυνομικοί από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Τόσο από πλευράς δήμου όσο και αστυνομίας έγιναν γνωστές οι ενέργειες που έχουν γίνει, σε ό,τι αφορά τον δήμο για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή και από τους εκπροσώπους της Αστυνομίας για την αύξηση των περιπολιών, με τους κατοίκους να ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και προστασία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις