Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πελοπόννησος: Πατρινός ο μεγάλος νικητής στους εμπόρους- «Απίστευτο να μην έχουμε ακατάσχετο λογαριασμό, αποτυχία το εκπτωτικό 10ήμερο»

Πελοπόννησος: Πατρινός ο μεγάλος νικητής...
Χριστακόπουλος Θάνος

Οι πρώτοι στόχοι του Γιώργου Βαγενά

Έτοιμος για δουλειά δηλώνει ο Πατρινός και κατά τα φαινόμενα  νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Βαγενάς, η παράταξη του οποίου (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση) κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές τις 15 από τις 17 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα μεγάλη δύναμη παρέμβασης από την περιοχή υπάρχει πλέον και στα κεντρικά καθώς η Ομοσπονδία εξασφάλισε περί τις 90 έδρες στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας.

Οριοθετώντας τους στόχους της επόμενης μέρας ο κ. Βαγενάς τονίζει μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα του κλάδου είναι πάρα πολλά και θα πρέπει από κοινού έμποροι, κυβέρνηση αλλά και τοπικοί παράγοντες, να τα συζητήσουν ώστε να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Εκ των βασικών στόχος είναι η συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των εκπτωτικών περιόδων και ιδίως των δεκαήμερων προσφορών καθώς οι έμποροι θεωρούν ότι όπως προσδιορίστηκαν χρονικά, π.χ. στην Πάτρα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, καταδικάστηκαν σε αποτυχία για τους μικρομεσαίους.

«Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε τις συναντήσεις με τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες να διατυπωθούν οι απόψεις από τους φορείς και να πάμε πλέον σε μια απόφαση που θα βολεύει. Καταδικάστηκε με τον πλέον δυνατό τρόπο. Ο θεσμός των εκπτώσεων και ιδίως τα δεκαήμερα, είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν. Πρέπει να τα δούμε σε τελείως άλλη βάση αν πρέπει να γίνονται και πότε πρέπει να γίνονται», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαγενάς.

Βασικός στόχος της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας είναι και η διατήρηση μόνο των τριών Κυριακών λειτουργίας των καταστημάτων. Μάλιστα ο κ. Βαγενάς υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να εξηγηθεί στους κυβερνώντες ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι δεν διαπραγματεύονται κάτι περισσότερο.

Πρωταρχικό στόχο αποτελεί και η θεσμοθέτηση των 120 δόσεων με παράλληλο πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών. Μεγάλο ζητούμενο για τους εμπόρους και η δημιουργία ενός ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα τους επιτρέπει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, να παραγγέλνουν προϊόντα και να κινούνται στην αγορά, χωρίς τα χρήματα αυτά να δεσμεύονται από τις τράπεζες.

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται να πλανάτε πάνω από τα κεφάλια των συναδέλφων. Όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν ένα ακατάσχετο μέχρι 1.200 ευρώ, εκτός από τους εμπόρους. Παιδιά είναι τραγικό. Δεν είπαμε να είναι απεριόριστα ακατάσχετος ο λογαριασμός μας. Ας μπει ένα μικρό πλαφόν που μπορεί να καλύπτει μια μικρή επιχείρηση. Είναι τραγικό να μην έχει γίνει. Θα πιέσουμε τα υπουργεία κι όπου αλλού χρειάζεται για να το πετύχουμε», σχολιάζει ο κ. Βαγενάς.

Παράλληλα, ο εκτός απροόπτου επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, βάζει μια σειρά ζητημάτων που άπτονται των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων της Πελοποννήσου οι οποίοι παραμένουν ημιτελείς. Στέκεται ιδιαίτερα στην απουσία σύνδεσης με την Καλαμάτα αλλά και την ανυπαρξία τρένου που επηρεάζει τόσο τις εμπορικές συναλλαγές όσο και την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει τρένο μας έχει κόψει τα πόδια αναφορικά με τις συναλλαγές, πέραν της υπόθεσης του τουρισμού. Αυτά δεν γίνονταν ούτε το ’50, Γίνονται όλοι οι οδικοί δρόμοι και να μην υπάρχει τρένο; Πρέπει να δούμε την διασύνδεση όλων των τουριστικών θέρετρων που έχουμε στην Πελοπόννησο και να αξιοποιήσουμε την τεράστια ακτογραμμή που ίσως είναι η ωραιότερη στην Ελλάδα.

Θα κάνουμε συναντήσεις με όλους τους υπευθύνους καθώς π.χ. κατεβαίνουν οι τουρίστες (από τα κρουαζερόπλοια) στο Κατάκολο και δεν μπορούν να ψωνίσουν, καθώς είναι πολύ μικρή η αγορά. Πρέπει να υπάρξει σύνδεση με μεγαλύτερα αστικά κέντρα όπου θα μεταφέρονται για να κάνουν τα ψώνια τους και να επιστρέφουν», σημειώνει ο κ. Βαγενάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις