Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται σήμερα το μυθιστόρημα του Γιάννη Μανέτα «Τη νύχτα που αγκάλιασε το Ginkgo biloba»

Πάτρα: Παρουσιάζεται σήμερα το μυθιστόρη...

Στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στις 19:30

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι Εκδόσεις Αιώρα παρουσιάζουν  το μυθιστόρημα «Τη νύχτα που αγκάλιασε το Ginkgo biloba», του Γιάννη Μανέτα, ομότιμου καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η παρουσίαση θα γίνει σήμετα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Βυζαντινό (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου 106, τηλ. 2610 243000).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, οι:

- Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

- Βαγγέλης Τζανάτος, λέκτορας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τον συγγραφέα:

Ο Γιάννης Μανέτας, μετά τη συγγραφή δεκάδων επιστημονικών μελετών και δύο επιτυχημένων βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης - «Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών» και «Περί φυτών αφηγήματα» - παρουσιάζει το πρώτο του μυθιστόρημα.

Ένα μυθιστόρημα που με φόντο την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους πρωταγωνιστές της – φοιτητές και διδακτικό ποσωπικό – και με όπλο το χιούμορ αναδεικνύει το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Ο βίος και η πολιτεία του πάθους και της αφέλειας σ’ έναν κόσμο που γλιστρά προς την απάθεια και τον κυνισμό. Χωρίς απαραίτητα το τέλος να είναι τόσο δυσοίωνο.

Ο Γιάννης Μανέτας θεωρεί ως σημαντικότερα επιτεύγματα της σταδιοδρομίας του τη συστηματική αποφυγή της πανεπιστημιακής γραφειοκρατίας, την άρνηση διεκδίκησης οποιασδήποτε διοικητικής θέσης και τη διατήρηση στενής φιλίας με πολλούς μαθητές του.

Στη διαδρομή του άλλαξε αρκετά ερευνητικά αντικείμενα μέσα στον κλάδο της Βιολογίας των Φυτών. Παρότι τα αγάπησε όλα με πάθος, δεν κατάφερε να μείνει πιστός σε κανένα για περισσότερο από μερικά χρόνια, επειδή αντιλήφθηκε ότι τον ενδιέφερε περισσότερο μία ολιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων παρά η υπερβολική εξειδίκευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture