Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

40 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών - Ούτε γραφείο να καθίσουν δεν βρήκαν οι πρώτοι καθηγητές - Η ιστορία του - ΦΩΤΟ από την επετειακή εκδήλωση

40 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Ια...

Παρόντες οι κορυφαίοι επιστήμονες που το στελέχωσαν αλλά και ο Δ. Νανόπουλος - ΦΩΤΟ

Ήταν Φεβρουάριος του 1977 όταν αποφασίστηκε η ίδρυση του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τον πρώτο καιρό της λειτουργίας του οι εννέα πρώτοι καθηγητές που κλήθηκαν να το στελεχώσουν δεν βρήκαν ούτε… γραφείο για να καθίσουν. Από τότε το τμήμα και οι λαμπροί του επιστήμονες διένυσαν ένα μακρύ δρόμο 40 ετών για να φθάσουμε στο σήμερα που η Σχολή επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Πάτρας συγκαταλέγεται στα κορυφαία ΑΕΙ της Ευρώπης.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1977 μαζί με αυτό των Ιωαννίνων. Τον Οκτώβριο του 1977 εισήχθησαν οι πρώτοι 62 φοιτητές και το Δεκέμβριο του 1977 εκλέχθηκαν οι πρώτοι καθηγητές που ήταν οι: Η. Κούβελας, Β. Πρώιμος, Γ. Μανιάτης, Χ. Κουτσογεωργόπουλος. Στη συνέχεια τον Μάιο του 1979 εξελέγησαν οι πρώτοι κλινικοί καθηγητές.

Μιχαήλ Μαραγκουδάκης, Ιωάννης Ανδρουλάκης, Γεώργιος Δημητρακόπουλος, Διονύσης Μπονίκος, Ξενοφών - Γεράσιμος Κονδάκης, Νικόλαος Μπεράτης, Απόστολος Βαγενάκης, Ιωάννης Δημόπουλος, Εμμανούηλ Μπεχράκης.

Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ παρουσία του Καθηγητή Δημητρίου Νανόπουλου.

Δημήτρης Nανόπουλος στο thebest.gr: Η Ιατρική Σχολή της Πάτρας έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση, έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο- ΒΙΝΤΕΟ

Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις, Καθηγήτρια Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας του Τμήματος, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Δημήτριο Καρδαμάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Νεφρολογίας, Δημήτριο Γούμενο, καθώς και από τον Καθηγητή ΩΡΛ του Τμήματος κ. Στέφανο Ναξάκη (με την ιδιότητα ενός εκ των πρώτων αποφοίτων του Τμήματος, 1977 - 1983). Ακολούθησε αφιέρωμα (προβολή βίντεο) για τα 40 χρόνια του Τμήματος.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσική παρέμβαση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις