Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστολή του "Ιπποκράτη" για τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Άγιου Ανδρέα

Επιστολή του "Ιπποκράτη" για τ...

Το σωματείο διαμαρτύρεται για τη στάση της Διεύθυνσης

Επιστολή παρέμβασης και διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» έστειλε το σωματείο εργαζομένων «ο Ιπποκράτης». Το σωματείο αναφέρεται στη λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ιδιαίτερα της Διεύθυνσης, διαμαρτυρόμενο για ζητήματα συμπεριφοράς.

Η ανακοίνωση:

«Πάρα πολλές φορές, έχουμε εκθέσει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και προσωπικά στον ίδιο τον Διοικητή του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευαίσθητος Νοσηλευτικός κλάδος του Νοσοκομείου μας.

Έχουμε επισημάνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Συνάδελφοι μας στα Νοσηλευτικά τμήματα και όχι μόνον, καθώς επίσης και την απαράδεκτη, την αυταρχική και  απρεπέστατη συμπεριφορά της Νοσηλευτικής Διευθύντριας, προς τους Εργαζόμενους ακόμη και προς τις Προϊστάμενες.

Μια κατάσταση,  που δεν συνάδει με την δημοκρατική περίοδο που υπάρχει στον τόπο μας, όπου δυστυχώς αρκετοί Συνάδελφοί μας δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να αντισταθούν, φοβούμενοι την οργή την έχθρα και ίσως και συνεχή εμπαθή στάση απέναντί τους, με την γνωστή χωρίς λόγο και χωρίς την τήρηση των κείμενων διατάξεων μετακίνησή τους από τμήμα σε τμήμα και όχι μόνον.

Μια κατάσταση και μια πρακτική αλλά και συμπεριφορά που την έχουμε επισημάνει και στο Δ.Σ του Νοσοκομείου τόσο μέσω του εκπροσώπου μας σ' αυτό, όσο και με σχετικές παραστάσεις μας, ζητώντας σχετικές παρεμβάσεις που ποτέ δεν έκανε η Διοίκηση.

Αυτή η κατάσταση, όπως αντιλαμβάνεστε δεν πάει άλλο, πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας  δεν έχει το αλάθητο του Πάπα και κανένας δεν μπορεί να κινείται όπως θέλει και όπως τον βολεύει με κουτοπονηριές και καρατομήσεις, με επιθετικότητα και αυταρχικότητα, με απειλές και πολλά άλλα που όντως συμβαίνουν σ'  αυτόν τον ευαίσθητο χώρο.

Μετά λοιπόν τις πάμπολλες παρεμβάσεις μας,  προφορικές και γραπτές γι αυτόν τον κλάδο, δυστυχώς, όπως προαναφέρουμε δεν έχει γίνει τίποτε, ούτε για την έκδοση των ημερήσιων στις εκάστοτε  μετακινήσεις, που ζητούσαμε και  για τις οποίες αποποιούσασταν τις ευθύνες, ευθύνες και δικαιοδοσίες που σας επισημαίνει ο αρμόδιος υπουργός ότι σας ανήκουν με την πρόσφατη εγκύκλιό του,

δεν ζητάμε πλέον αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

την άμεση εφαρμογή όλων όσων αναφέρονται σ' αυτήν, για να σταματήσουν επιτέλους οι προαναφερόμενες καταστάσεις, οι πρακτικές της 10ετίας του 50 και να φυσήξει επιτέλους Δημοκρατικός άνεμος και σ΄ αυτόν τον χώρο.

Και στην συνέχεια

όπως  έχουμε επισημάνει και με το πρώτο μας προς εσάς Υπόμνημα, άμεσα:

-Κρίσεις στη Νοσηλευτική Υπηρεσία συνολικά (των θέσεων  Διεύθυνσης  και  Προϊσταμένων) και έως ότου γίνουν αυτές τοποθέτηση με βάσει την υπάρχουσα ιεραρχία, χρόνια υπηρεσίας και προσόντα.

-Σωστή οργάνωση και λειτουργία της  Νοσηλευτικής Υπηρεσίας συνολικά.

-Μετακινήσεις  από τμήμα σε τμήμα με έκδοση σχετικής ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν και όχι κατά το δοκούν, αυθαίρετα μέσω του προγράμματος κλπ άλλων διαδικασιών.

-Εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου του αρμόδιου Υπουργού Υγείας.

-Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις μετακινήσεις, μετατάξεις και τα προβλήματα υγείας των Συναδέλφων μας.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιπποκράτης: Άγγιξε το 100% η αποχή των εργαζομένων του «Άγιου Ανδρέα» από την αξιολόγηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις