Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη, μια ημέρα ανάπαυλα και μετά πάλι ...χειμώνας-Αναλυτικές προγνώσεις για την Πάτρα

Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη, ...

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και  καταιγίδες αναμένεται από σήμερα. Μάλιστα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, τν Ήπειρο και πρόσκαιρα στα κεντρικά τμήματα του πελάγους στο πρώτο μισό της σημερινής ημέρας αναμένεται να είναι  ισχυρά έως πολύ ισχυρά και θα διαρκέσουν αρκετά.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα δυτικά τμήματα αναμένονται νεφώσεις παροδικά πιο αυξημένες, ενώ ως προς τα φαινόμενα πιο τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις αναμένονται στην δυτική Στερεά τις μεταμεσονύχτιες ώρες προς το ξημέρωμα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 18-19oC στα δυτικά-βορειοδυτικά και τους 21oC στα υπόλοιπα. Πιθανό 22αρι στην δυτική-βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα 6-7 και τις βραδυνές ώρες στα νότια τμήματά του στα 8bf.

Ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης για την Τετάρτη εκτιμά:

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στο σύνολο της δυτικής Ελλάδας κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του 24ωρου.Βαθμιαία εξασθένιση των φαινομένων από νωρίς το μεσημέρι, τα οποία φαινόμενα πιθανόν να επιμείνουν, μέχρι και το τέλος της ημέρας στα δυτικά-βορειοδυτικά (από την άκρα βορειοδυτική Πελοπόννησο και κυρίως από την δυτική Στερεά και βορειοδυτικότερα).

Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 15-16oC στα βορειοδυτικά και τους 18-19oC στα υπόλοιπα, την ώρα που οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 5-6bf.

Πέμπτη 9/11: Βελτιωμένος καιρός στα περισσότερα δυτικά με κατά περιόδους κάποιες  νεφώσεις. Εξαίρεση ίσως να αποτελέσουν τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα, όπου υπάρχει κάποια πιθανότητα να συνεχιστούν τα φαινόμενα, σαφώς βέβαια πιο τοπικα και πιο εξασθενημένα μέσα στο πρώτο μισό της ημέρας.Η θερμοκρασία χωρίς κάποια αξιοσημείωτη μεταβολή και οι άνεμοι φαίνεται να εξασθενούν στο Ιόνιο πνέοντες από δυτικές γενικά διευθύνσεις.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τρίτη 7/11:Συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνή καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 oC και οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 στην πόλη και στο Ρίο στα 5-6bf.

Τετάρτη 8/11: Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός στην πόλη θα επιδεινωθεί.Μέχρι και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται φαινόμενα, τα οποία κατά την διάρκεια των πρωϊνών ωρών πιθανόν  να είναι ισχυρά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών από νωρίς το μεσημέρι και μετέπειτα.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14-17 το πολύ 18oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3-4bf στρεφόμενοι γρήγορα μέσα στις μεταμεσονύχτιες ώρες σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Πέμπτη 9/11: Βελτιωμένος ο καιρός στην πόλη με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-19oC και οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα 2-3bf από διάφορες γενικά διευθύνσεις.

Τάση μέχρι το τέλος της εβδομάδας: Η τάση των προγνωστικών μοντέλων δείχνει μετά το διάλειμμα της Παρασκευής να μας επισκέπτεται νέο βαρομετρικό χαμηλό μέσα στο Σ/Κ ικανό να δώσει αξιολογότατα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας αρχής γενομένης από τα δυτικά τμήματά της. Σε προγνωστικό επίπεδο είναι, βέβαια νωρίς για να ειπωθεί κάτι παραπάνω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις