Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλό φθινόπωρο με πτώσεις δέντρων στην Πάτρα, πρώτες πλημμύρες στο Ρίον, υδροστρόβιλο στην Κεφαλονιά - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καλό φθινόπωρο με πτώσεις δέντρων στην Π...

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους προβλέπει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στην Πάτρα εκδηλώθηκε νωρίτερα έντοη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου κ.α. ενώ σε τρεις αντλήσεις στο Νέο Δρόμο κλήθηκε η πυροσβεστική. Στη Σωσιπάτρου κλαδιά από δέντρο κατέληξαν σε αυτοκίνητο.Επίσης έχουν πλημμυρίσει δρόμοι στο Ρίο και ιδιαιτερα δύσκολη είναι η κατάσταση γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Ρίο, προς τον Καστελόκαμπο πάνω και κάτω από τις γραμμές.

Νωρίτερα όσο διήρκησε το μπουρίνι στο λιμάνι της Πάτρας φύσηξαν άνεμοι εντάσεως ως 9 μποφόρ.Ανοικτή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Την κακοκαιρία στην Πάτρα είχε προβλέψει στο thebest.gr και ο Νίκος Σερέτης ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος είχε προειδοποιήσει για έντονα φαινόμενα και μεγάλο κίνδυνο πλημμυρών σε Αχαΐα και Ηλεία.

Στην Κεφαλονιά  εκδηλώνονται καταιγίδες , πέφτουν κεραυνοί και σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε διακοπή ρεύματος. Στα Σαρλάτα γύρω στις 11 εκδηλώθηκε υδροστρόβιλος.

Στην Πάργα επίσης έριξε χαλάζι ενώ στην Πρέβεζα βρέχει καταρρακτωδώς.

 

Καλλιάνος: Περιοχές υψηλού κινδύνου για πλημμύρες η Αχαΐα και η Ηλεία, από Δευτέρα - ΧΑΡΤΗΣ

 

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στην Πάτρα ο ουρανός έχει ήδη σκοτινιάσει και έχει ξεκινήσει η βροχόπτωση. Στην Κεφαλονιά αυτή την ώρα εκδηλώνονται καταιγ

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα,...

Ξεκίνησε η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα, όπως έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Στην Πάτρα ο ουρανός έχει ήδη σκοτινιάσει και έχει ξεκινήσει η βροχόπτωση. Στην Κεφαλονιά αυτή την ώρα εκδηλώνονται καταιγ

Δείτε φωτό από Ρίο

Στο βίντεο από την οδό Νόρμαν βλέπεται την ποσότητα νερού που κατεβάζουν τα λούκια.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα προβλέπεται να επηρεαστούν αρχικά το Βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η Κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η Κεντρική Μακεδονία. Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν την Κρήτη και τις Ανατολικές Κυκλάδες.

Καλλιάνος: Περιοχές υψηλού κινδύνου για πλημμύρες η Αχαΐα και η Ηλεία, από Δευτέρα - ΧΑΡΤΗΣ

Την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει πως από τη μεταβολή του καιρού θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η Ανατολική Μακεδονία. Προς το βραδύ αναμένεται να επηρεάστουν και πάλι η Ανατολική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με ανακοίνωσή της, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την Άνω πόλη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις