Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

21/10 ΣΤΟ DISCOVER O ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΤΟΥ "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ- ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ thebest.gr ΓΙΑ ΤΗΝ TV

21/10 ΣΤΟ DISCOVER O ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΤΟΥ "...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Παρουσιάζει στην πόλη μας το νέο του βιβλίο

Στην Πάτρα θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο (21 Οκτωβρίου) ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος. καθώς θα παρουσιάσει στο βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, πίσω από την πλατεία Γεωργίου, τηλ.: 2610 624 916) το νέο του βιβλίο. Το βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις «Ψυχογιός» προσκαλούν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε μία μοναδική συνάντηση στις 12 το μεσημέρι.

Λίγο πριν την επίσκεψη του στην Πάτρα, μίλησε στο thebest.gr για την 'Έβδομη Καρυάτιδα", για τη σχέση του με τα παιδιά, για τις παιδικές εκπομπές στην τηλεόραση και φυσικά για το "Ουράνιο τόξο".

Για άλλη μία φορά θα βρεθείτε στην Πάτρα… Ποια είναι οι σχέση σας με την πόλη;

Όμορφη πόλη η Πάτρα. Ποτέ όμως δεν έμεινα εκεί. Πάντα περαστικός ήμουν και πάντα ήθελα να μείνω λίγο παραπάνω. Θυμάμαι μερικά χρόνια πριν είχα παρουσιάσει το παιδικό καρναβάλι για λογαρισμαό της ΕΡΤ.  Ήταν μοναδική εμπειρία!

Το Σάββατο έρχεστε με το νέο σας βιβλίο  “Η έβδομη καρυάτιδα»… Λίγα λόγια γι αυτό…

Η έβδομη καρυάτιδα είναι εμπνευσμένη από τη γνωστή ιστορία του λόρδου Έλγιν. Η περιπέτεια βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία, αλλά υπάρχει και μυθοπλασία. Ενώ μιλάμε για τον Έλγιν, τον ζωγράφο Λουζιέρι, τα μάρμαρα και το τι έγινε στην Ακρόπολη, στην ιστορία μας υπάρχει κι ένας φανταστικός χαρακτήρας, ο Ισμαήλ, ένας τούρκος μαρμαρογλύπτης που ακολουθεί τον Έλγιν στη Σκοτία. Ο Ισμαήλ είναι το πρόσωπο που θα ανατρέψει την ιστορία όπως την έχουμε μάθει και ο Ήπιος Θερμοκήπιος μαζί με τα εγγονάκια του θα κληθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου, ταξιδεύοντας από την Κωνσταντινούπολη έως το Εδιμβούργο.

Τι θα συμβεί σε λίγες μέρες στο Βιβλιοπωλείο Discover;

Παιδιά αλλά και μεγάλοι που θα βρεθούν στο Discover, θα έχουν την ευκαιρία να με δουν από κοντά, αλλά και να γνωρίσουν τα βιβλία που έχω γράψει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Βιβλία για πολύ μικρά παιδιά, παραμύθια, βιβλία με κατασκευές και, φυσικά, οι τρεις περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκήπιου.

 

Έχετε εργαστεί ως  μεταφραστής, γραφίστας, κειμενογράφος, επικοινωνιολόγος, συντάκτης, σεναριογράφος, εκφωνητής και τηλεπαρουσιαστής. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι σας κέρδισε περισσότερο ό,τι σχετίζεται με παιδιά…

Κι αυτό, λίγο πολύ από τύχη. Γι’ αλλού ξεκίνησα κι αλλού βρέθηκα! Όταν ήμουν εκφωνητής στο ραδιόφωνο, μου έγινε η πρόταση από τον Νίκο Πιλάβιο να παρουσιάσω το Ουράνιο Τόξο στην τηλεόραση. Δέχτηκα, κι αυτό ήταν. Η εκπομπή έγινε αμέσως επιτυχία και, παρόλο που έλειψα από την ΕΡΤ για 12 χρόνια, από το 2001 η εκπομπή απογειώθηκε! Πάνω από 2.000 παιδιά πέρασαν από τα στούντιο της εκπομπής. Το γράψιμο ήρθε σαν φυσική συνέχεια. Δεν ήθελα να διακόψω την επικοινωνία μου με τα παιδιά. Άλλωστε μόνο με τα παιδιά τα πάω καλά. Με τους μεγάλους όλο προβλήματα έχω!!!

Έχει φανεί, μέσα από τα βιβλία σας και τις τηλεοπτικές σας εκπομπές, ότι τα παιδιά σας αγαπούν... Το έχετε «εισπράξει» αυτό;

Προφανώς! Στην αρχή με τα χιλιάδες γράμματά τους που μου τα έφερναν σε μεγάλες σακούλες σκουπιδών, ύστερα με τα μέιλ  τους και τώρα από κοντά, στις παρουσιάσεις των βιβλίων μου σ’ όλη την Ελλάδα! Η αγάπη των παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου!

Σας λείπει η εποχή του «Ουράνιου τόξου»;

Πάρα πολύ. Θα ήθελα να βρεθώ και πάλι στο πλατό, μπροστά στις κάμερες!

Πρόκειται για μία εκπομπή για την οποία έχετε βραβευτεί. Γιατί πιστεύετε ότι γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία ;

Κυρίως γιατί ήταν πολύ απλή, πολύ αληθινή. Χωρίς να έχει μεγάλα μέσα, όντας πολλές φορές αντιτηλεοπτική εκπομπή, κέρδιζε τους τηλέθεατές ακριβώς γιατί είχε τον αυθορμιστισμό, την αγνότητα και τη χαρά που μετέδιδαν τα ίδια τα παιδιά!!!

Οι συζητήσεις που κάνατε τότε με τους μικρούς σας καλεσμένους έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο. Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε τέτοια αποσπάσματα τόσα χρόνια μετά;

Γελάω με την καρδιά μου! Τις περισσότερες συζητήσεις δεν τις θυμάμαι βέβαια, γι’ αυτό όταν τις ξαναβλέπω λύνομαι στα γέλια!

Είναι ένα «πικρό» θέμα οι παιδικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση;

Πολύ πικρό. Την εποχή που ήμουν προϊστάμενος του Τμήματος Παιδικών Εκπομπών, κάναμε 760 ώρες πρόγραμμα ετησίως. Από αυτές, οι 500 περίπου ήταν ελληνική παραγωγή. Τηλεπαιχνίδια, σειρές, εκπομπές εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές… Μια κοσμογονία! Δείτε σήμερα τι υάρχει για τα παιδιά. Με στενοχωρεί πολύ να μιλάω γι’ αυτό.

Πώς είναι σήμερα η καθημερινότητα σας;

Σαν όλων των ανθρώπων. Γιατί να είναι διαφορετική;

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σας σχέδια ;

Δεν κανω ποτέ σχέδια για το μέλλον. Αφήνω το μέλλον να κάνει σχέδια για μένα.

 

info

Βιβλιοπωλείο Discover (πεζόδρομος Βούρβαχη 3, πίσω από την Πλατεία Γεωργίου).

Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 12:00.

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture