Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» από τον «Ιπποκράτη» καταγγέλλει η Διοίκηση

Παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του ν...

Ανακοίνωση για τα πεπραγμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Η Διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει ο Διοικητής Θεόδωρος Σερεμέτης, τη στάση του σωματείου εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης». Όπως αναφέρει η Διοίκηση, το σωματείο παρεμπόδισε  αρκετές  φορές την πραγματοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την λειτουργία του.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου:

«Η Διοίκηση του νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», με αφορμή σειρά γεγονότων που συνέβησαν, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες της Πάτρας. Κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν με το όνομά τους και να είναι σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων!

Στις 26/9/17 στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και πέντε μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου “Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” και δήλωσαν ότι προβαίνουν σε κατάληψη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης, παρότι ζητήθηκε να κατατεθεί εγγράφως, αναφέρθηκε μόνο προφορικά και περιελάμβανε τη διαμαρτυρία για την μη παρουσία της Διοίκησης του νοσοκομείου στη «Σύσκεψη Φορέων» που διοργάνωσαν και την παρουσία θεμάτων στην ημερήσια διάταξη με τα οποία διαφωνούν. Τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου αποχώρησαν και τα θέματα συζήτησης αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση.

Στις 3/10/17 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου δεν πραγματοποιήθηκε πάλι λόγω κατάληψης όλου του ορόφου των διοικητικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα την εκ νέου αναβολή όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Στις 6/10/17 συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν σειρά θεμάτων επείγοντος χαρακτήρα για διάφορες άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου.

Όμως πάλι εμφανίστηκαν πέντε – έξη μέλη του σωματείου και δήλωσαν ότι προβαίνουν σε κατάληψη της αίθουσας συνεδρίασης. Τα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισαν και συνέχισαν τις εργασίες τους παρά την παρουσία των μελών του σωματείου λόγω του επείγοντος των θεμάτων.

Στις 10/10/17 ήλθαν πάλι ο πρόεδρος και κάποια μέλη του σωματείου, να επαναλάβουν τα ίδια, να μιλήσουν για έλλειψη σεβασμού των αποφάσεών τους και άλλα κατά τη γνώμη τους «επιχειρήματα», με βάση τα οποία όφειλαν να κάνουν πάλι κατάληψη και να εμποδίσουν τη λειτουργία του ΔΣ του νοσοκομείου !!!

Η θέση των μελών του ΔΣ του νοσοκομείου ήταν η ίδια,να συνεχιστεί η συνεδρίαση καθώς δεν μπορεί να μπλοκάρονται αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου και στη θεραπεία ασθενών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ο διακριτός ρόλος του συνδικαλισμού από αυτόν της Διοίκησης, τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι έχουν θεσμοθετημένο δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου δια του εκπροσώπου τους στο ΔΣ και μπορούν έτσι να εκφράσουν τις διαφωνίες τους ή ακόμα και να φέρουν προτάσεις προς ψήφιση. Οι εποχές που οι συνδικαλιστές συνδιοικούσαν έχουν περάσει οριστικά.

Προς έκπληξη όλων ο Πρόεδρος του σωματείου - και μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων – άρχισε να χτυπάει με τα χέρια του το γραφείο θέλοντας με το θόρυβο να εμποδίσει την επικοινωνία των μελών του ΔΣ και να οδηγήσει σε ματαίωση των εργασιών του.

Παρ’ όλα αυτά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Αναρωτιέται κανείς τι αλήθεια επιδιώκει; Να μπλοκαριστούν οι προμήθειες στα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό, τα αντιδραστήρια, τα τρόφιμα, το πετρέλαιο, τις στολές του προσωπικού, να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, να μην εγκριθούν οι εφημερίες;

Δικαιούται κάποιος να κάνει κατάληψη και να μπλοκάρει τη λειτουργία ενός νοσοκομείου;

Το σωματείο μπορεί να διατυπώνει την αντίθεσή του με τα πεπραγμένα της Διοίκησης και αυτό είναι κάτι σεβαστό, μπορεί να διεκδικεί περισσότερο προσωπικό, αύξηση του προϋπολογισμού που είναι κάτι επιθυμητό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να παρεμποδίζει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας παρά τις όποιες ελλείψεις του. Οι προτάσεις των εργαζομένων είναι καλοδεχούμενες, εφόσον δεν θίγεται στο ελάχιστο η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

Θα είναι δύσκολη στιγμή για όλους να βρεθούν κάποιοι αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους, ιδιαίτερα αν αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της εξυπηρέτησης των ασθενών ή κάποια άλλη υπηρεσία του νοσοκομείου.

Εμείς από την πλευρά μας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ώστε να παραδώσουμε το νοσοκομείο μας ακόμα καλύτερο απ΄ ό,τι το βρήκαμε. Θεωρούμε δε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία όσων το έχουν επισκεφτεί, ότι οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αποτέλεσμα.

Υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας και θα διαφυλάξουμε στο έπακρο την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιπποκράτης: Ελλείψει πιστώσεων έχουν σταματήσει οι παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση της μεταστέγασης του Αγίου Ανδρέα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις