Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται επιπλέον 1,9εκ. ευρώ στο Νοσοκομείο Άγ. Ανδρέας της Πάτρας - Ανοίγει λογαριασμό για την μεταφορά των αποθεματικών του

Έρχονται επιπλέον 1,9εκ. ευρώ στο Νοσοκο...
Χριστακόπουλος Θάνος

Θα καλυφθούν και οι ανάγκες από την μεταστέγαση

Σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού του προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι το τέλος του 2017 πέτυχε από το Υπουργείο Υγείας το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας». Το επιπλέον ποσό που εξασφαλίστηκε αγγίζει συνολικά τα 1.910.000 ευρώ ποσό που από μόνο του καλύπτει περίπου το 30% των δαπανών του νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιρουμένων των φαρμάκων που έτσι κι αλλιώς πληρώνονται από την Πολιτεία.

Όπως εξηγεί ο διοικητής του Αγ. Ανδρέα, Θόδωρος Πισιμίσης, από τα χρήματα αυτά τα περίπου 1.5εκ. ευρώ αφορούν τις γενικές δαπάνες του νοσοκομείου ενώ τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ εκταμιεύονται προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικές παρεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς του πολίτες. Αυτές οι παρεμβάσεις σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την μετεγκατάσταση στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο του Νοσοκομείου, κλινικών του Αγ. Ανδρέα καθώς και του 409 και του Νοσημάτων Θώρακος.

Τα χρήματα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις λόγω της μετακόμισης είχαν ζητηθεί από πέρυσι, άρχισαν να δίνονται σταδιακά και μέσα στην τρέχουσα χρονιά υπάρχει μια χρηματοροή η οποία συνεχίζεται αυτή την στιγμή με τις 400.000 ευρώ που διέθεσε τώρα το υπουργείο Υγείας.

«Πάρα πολλές από τις Κασσάνδρες που ακούστηκαν μέχρι τώρα μέσα στο 2017 έχουν βγει με λάθος δεδομένα γιατί ήδη έχει δοθεί στο Νοσοκομείο από πλευράς Υπουργείου μια αύξηση 1.910.000 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι μια εξαιρετική κίνηση και μας βρίσκει στην κατάλληλη στιγμή με τν έννοια ότι έχουμε μπροστά μας διάφορες λειτουργίες που πρέπει να καλυφθούν και που θα δημιουργούσαν ελλείψεις αν δεν αντιμετωπιζόταν η κατάσταση με αυτή την κίνηση του υπουργείου. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει εξαιρετική αύξηση στη δουλειά του Νοσοκομείου από την μετεγκατάστασή του και μετά.»

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου είχε προγραμματιστή η έγκριση της επιπλέον χρηματοδότησης από του Υπουργείου Υγείας καθώς και το άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος για μεταφορά εκεί των ταμειακών διαθέσιμων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Υπήρχαν όμως φόβοι ότι οι συνδικαλιστές θα μπλόκαρα την συνεδρίαση καθώς διαφωνούν με τον θέμα των αποθεματικών. Τελικά παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση χωρίς ωστόσο δημιουργηθεί κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στη διαδικασία.

Τέλος ο κ. Σερεμέτης αναφέρθηκε και στην 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον Καρκίνο Νοτιοδυτικής Ελλάδας που ξεκινάει απόψε Παρασκευή στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και συνδιοργανωτής είναι και το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

«Μπορεί να μιλάμε για τον καρκίνο αλλά σε κάθε περίπτωση η αισιοδοξία πρέπει να είναι στα μυαλά μας, εξάλλου και ο καρκίνος, με τις νέες μεθόδους που έχουν αναπτυχθεί, είναι πλέον, σε πολλές μορφές του, αντιμετωπίσιμος αρκεί να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα και να τον χειριστούμε επιστημονικά με τον καλύτερο τρόπο. Τα περιστατικά στον Νοσοκομείο μας έχουν αυξηθεί κύρια όχι επειδή έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καρκίνου στην περιοχή αλλά  επειδή έχει αυξηθεί η επιλεξιμότητα του νοσοκομείου μας. Πάρα πολλοί δείκτες του νοσοκομείου αποδεικνύουν ότι είναι επιλογή για πάρα πολλούς συμπολίτες μας και για της περιοχή γενικότερα», ανέφερε ο κ. Σερεμέτης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις