Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Η σχεδιαζόμενη νέα προκοπή στο επίδομα θέρμανσης, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Η σχεδιαζόμενη νέα πρ...

Το επίδομα αυτό θα το λάβουν λιγότερα νοικοκυριά

Με αφορμή την νέα περικοπή του επιδόματος θέρμανσης κατά 50%, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ο Αχαιός δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αλλαγές που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, θα έχουν ως αποτέλεσμα το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν λιγότερα νοικοκυριά ή οι δικαιούχοι να λαμβάνουν μικρότερο επίδομα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει ως στόχο τη μείωση του σχετικού κονδυλίου από τα 110 εκατ. ευρώ στα 55 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά ο επανασχεδιασμός του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης.

Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, θα ισχύσει την νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του “κουτσουρεμένου” επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Τότε κάποια νοικοκυριά θα διαπιστώσουν ότι θα χάσουν τελείως το επίδομα, ενώ για άλλους το επίδομα θα είναι πολύ μικρότερο…».

*Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωποςτης Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις