Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Δυτική Αχαΐα – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής – Ο απολογισμός των ζημιών -ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Κοινωνία

Όλη η δύναμη στα μέτωπα

12/09/2017 15:10

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβέστες επιχειρούν για να σβήσουν πλήρως τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στις καμένες εκτάσεις
Δυτική Ελλάδα: Ανοικτά και λειτουργικά όλα τα σχολεία παρά τα μικροπροβλήματα των πρώτων ημερών- Δεν υπάρχει μείωση προϋπολογισμού
Κοντά στους πυρόπληκτους κατοίκους της Άρλας ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας-ΦΩΤΟ
Διαβάστε επίσης
Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ Πλήθος πολιτικών, στενών φίλων της οικογένειας και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου βρέθηκαν στη Μητρόπολη
Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ
Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάςΉταν κόρη του καθηγητή Θεολογίας και μέλους του Βυζαντινού Χορού της Πολυφωνικής
Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς
Πάτρα: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 40χρονης Μαρίας Καρούσου, το γένος Καρτέρη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΈφυγε από τη ζωή προδομένη από την καρδιά της
Πάτρα: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 40χρονης Μαρίας Καρούσου, το γένος Καρτέρη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Δυτική Αχαΐα – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής – Ο απολογισμός των ζημιών -ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ Όλη η δύναμη στα μέτωπα
 

15.11: Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο της φωτιάς στη δυτική Αχαΐα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ολη η δύναμη της Πυροσβεστικής, περίπου 60 άτομα, παραμένει στο σημείο και επιχειρεί με στόχο να θέσει το συντομότερο τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.
Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Ο φακός του thebest.gr κατέγραψε τη μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στην Άρλα μέσα από 30 συγκλονιστικές φωτογραφίες. Δείτε τις εδώ

12.01 Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας λόγω των πυρκαγιών. Πρώτο θέμα η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση έχει ως εξής:

Σας προσκαλούμε την Δωδεκάτη (12η) Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 να προσέλθετε στην Κάτω Αχαΐα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται στο Ισόγειο του Νέου Δημαρχείου, προκειμένου να γίνει η Δημόσια Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για συζήτηση και να λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κήρυξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς στις Δ.Ε. Ωλενίας και Δύμης την 11η Σεπτεμβρίου 2017 και διεκδίκηση σχεδίου ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής από τις αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές αρχές.

Αντιρρήσεις σχετικά με την αριθ. πρωτ. Φ19/ΚΔ/7394/19-07-2017 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/βαθμιας & Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, σε ότι αφορά την ένταξη των σχολικών εργαστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, στο Ά Εργαστηριακό Κέντρο Πατρών .

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Δυμαίων για την υποβολή της πρότασης: [Επέκταση έργων ανάπλασης οικισμού Κάτω Αχαΐας - 2η Φάση Ανάπλασης»

στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον»].

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα διότι τα θέματα υπόκεινται σε περιοριστικές προθεσμίες και άμεσες αποφάσεις .

11.33 Σήμα για φωτιά στις Πόρτες Δυτικής Αχαΐας έλαβε πριν από λίγο η Πυροσβεστική.Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στα άλλα σημεία (Άρλα κλπ) ωστόσο η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από χθες.

Ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Θανάσης Ραυτακόπουλος αναφέρει ότι οι φλόγες αφήνουν πίσω τους κρανίου τόπο με ποιμνιοστάσια, δασική έκταση και καλλιέργειες και κυρίως λιοστάσια να έχουν γίνει στάχτη. "Και δεν είναι μόνο αυτό. 'Ερχεται χειμώνας και θα έχουμε πλημμύρες". Ο κ. Ραυτακόπουλος μιλά για εμπρηστική ενέργεια μια ακόμα φορά το Σανταμέρι βρέθηκε στις φλόγες.

Χθες στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ, ωστόσο όπως επισημαίνει και ο κ. Ραυτακόπουλος η πυροσβεστική κατάφερε να σώσεις ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν και απεγκλώβισε κατοίκους οικισμών που είχαν κυκλωθεί από φλόγες ενώ κάποιοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

10.20 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη όλη τη νύχτα, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια στις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο και Ελαιοχώρι», για να προσθέσει ότι «τις προσπάθειες αυτές βοήθησε και το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή».

Όμως, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «από σήμερα το πρωί οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις» και αυτό, όπως είπε, «είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έχει καεί ένα σπίτι, καθώς και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες, ενώ έχουν καεί και αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα στη δυτική Ελλάδα, έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Ανδραβίδα και στην Αρετή Ηλείας, ενώ έχει κατασβεστεί η φωτιά στη Νέα Μανωλάδα.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι και η φωτιά στην περιοχή Σκουτεσιάδα Αγρινίου.

09.45 Συνεχίζεται η κατάσβεση στη Δυτική Αχαΐα. Τρία καναντέρ πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Στα σημεία βρίσκονται 60 πυροσβέστες με 27 οχήματα και τρία πεζοπόρα. Ένα από την 1η ΕΜΑΚ , ένα από τον Βόλο κι ένα από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας.

09.05 Μεγάλες καταστροφές αποκαλύπτονται στο Ελαιοχώριο και στην Άρλα.

8.35: Oι άνεμοι έχουν κοπάσει στη Δυτική Αχαΐα και αυτό βοήθηε το έργο τνω πυροσβεστικών δυνάμεων. Το φωε της ημέρας αποκαλύπτει επίσης την καταστροφή που έχιε προκληθεί. Ένα σπίτι έχει καεί στην Άρλα, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σπίτια που κάηκαν είναι δύο. Να σημειωθεί ότι για φέτος το χθεσινό περιστατικό πυρκαγιάς για το Σανταμέρι ήταν το έκτο!

08.21 Στη Δυτική Αχαΐα όπου και συντονίζει το έργο της κατάσβεσης βρίσκεται ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο η φωτιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχει κίνδυνος αναζοπύρωσης. Δύο καναντέρ αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού.

07.51: Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων και παρουσιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα. Επιχειρούν 60 πυροσβεστες με 27 οχήματα και αναμένονται ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα.

23:40 Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες με 31 οχήματα προσπαθούν να κρατήσουν τα πύρινα μέτωπα μακριά από τις κοινότητες 'Αρλα, Τζάιλο, Πετροχώρι και Ελαιοχώρι, στην Δυτική Αχαΐα. Η μάχη με τις φλόγες αναμένεται ολονύχτια.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη απόψε στη δυτική Αχαΐα και δυστυχώς λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η νύχτα προβλέπεται να είναι δύσκολη».

Να σημειωθεί, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Αστυνομίας, προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

22:10 Καινούργια εστία προς το Σανταμέρι η οποία ωστόσο είναι ελεγχόμενη. Κλείνει ο δρόμος από Ζησιμαίικα προς Σανταμέρι, στη διασταύρωση προς την Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας.

21:55 Αυτή την ώρα ένα μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τα Ζησιμαίικα. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά οχήματα ιδιωτών τα οποία η Αστυνομία προσπαθεί να τα απομακρύνει.

21:42 Υπάρχει μια μικρή αναζωπύρωση πίσω από το νεκροταφείο της Άρλας προς Ζησιμαίικα, ωστόσο οι φλόγες έχουν απομακρυνθεί από το χωριό. Κανένα σπίτι δεν έχει υποστεί ζημιές.

21:37 Η φωτιά, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, κατευθύνεται και προς το Τζάιλο όπου σπεύδουν Πυροσβεστικές δυνάμεις.

21:25 Ο καιρός βοήθησε τις προσπάθειες των Πυροσβεστών στην Άρλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr άλλαξε η φορά του ανέμου κι έτσι απετράπη ο κίνδυνος από τα πρώτα σπίτια του χωριού.

21:02 Έφθασαν στα Ζησιμαίικα οι κάτοικοι της Άρλας που αποχώρησαν νωρίτερα από το χωρίο του. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ένα από τα άτομα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το οξυγόνο του και πρέπει να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

20:54 Αποχωρούν αυτή την ώρα με το λεωφορείο 7 άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με δύο συνοδούς και μια ηλικιωμένη με ασθενοφόρο από το Ελαιοχώρι με κατεύθυνση τα Ζησιμαίικα. Προπομπός η Αστυνομία.

20:37 Νέες πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος στο χωρίο της Άρλας. Η Αστυνομία προσπαθεί να συγκεντρώσει όλους τους κατοίκους της κοινότητας στην κεντρική οδό, κοντά στην εκκλησία.

Επίσης καλούνται όλα τα οχήματα της Αστυνομίας και το λεωφορείο που βρίσκεται στο σημείο να έχουν μέτωπο προς την ΒΙ.ΠΕ. (Ζησιμέικα) καθώς προς τα εκεί θα γίνει η αποχώρηση, εάν τελικά κριθεί απαραίτητο. Οι ηλικιωμένοι και τα "ευπαθή" άτομα μεταφέρονται, από το λεωφορείο του Δήμου, σε ασφαλές σημείο καθώς οι οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια.

20:10 Συναγερμός ΤΩΡΑ στην Άρλα. Στις παρυφές του χωριού οι φλόγες. Επειγόντως μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο χωρίο. Εξετάζεται η εκκένωση.

19:58 Στην πλατεία του χωριού είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα οι κάτοικοι της Άρλας. Στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των αρμόδιων Αρχών.

Αυτή την στιγμή ανησυχία προκαλεί το δεύτερο μέτωπο που ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Άρλας.

Στα μέτωπα βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος συγκάλεσε Συντονιστικό κι έχει ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

19:50 Αυτή την ώρα κοντά στο νεκροταφείο της Άρλας κινδυνεύει ένα σπίτι. Στο σημείο η Πυροσβεστική ενώ σπεύδει και η Αστυνομία.

Μικρή αναζωπύρωση και κοντά στη Μονή της Αγίας Μαρίνας.

19:45 Σε λαγκαδιά κάτω από το χωριό του Ελαιοχωρίου βρίσκονται αυτή την ώρα οι φλόγες τους συγκεκριμένου μετώπου.

19:37 Νέο μέτωπο στο Πετροχώρι κοντά στις πίστες που υπάρχει για τις μηχανές. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις.

19:23 Η φωτιά στο Ελαιοχώρι πέρασε κάτω από το δρόμο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από σπίτια.

19:17 Από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δόθηκε εντολή οι δυνάμεις που βρίσκονται σε Αχαγιά και Ζησιμέικα να προχωρήσουν σε ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

19:12 Το μέγεθος της πυρκαγιάς καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα σύννεφα των καπνών (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες) έχουν "μαυρίσει" τον ουρανό της Πάτρα όπου έχει φθάσει και η έντονη μυρωδιά των καμένων.

19:07 ΤΩΡΑ η φωτιά περνάει ανεξέλεγκτη από Ελαιοχώρι προς Κάτω Αχαΐα.

19:00 Οι φλόγες έχουν φθάσει 20 μέτρα από ελαιοτριβείο στο Ελαιοχώρι με τους κατοίκους να ζητούν πυροσβεστικό. Επίσης η φωτιά "τραβάει" προς Δυτικά όπου υπάρχουν σπίτια.

Μεγάλο μέτωπο υπάρχει και στα Πλανητερέικα με τους Πυροσβέστες να ζητούν ενισχύσεις για να το θέσουν υπό έλεγχο.

18:55 Μέσα στο νεκροταφείο του Ελαιοχωρίου επιχειρεί αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ κάτοικοι, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο, προληπτικά αποχωρούν με την συνδρομή της Αστυνομίας.

18:37 Εκκλήσεις της Αστυνομίας να σπεύσουν πυροσβεστικές μονάδες στο Εθνικό δίκτυο καθώς η φωτιά πλησιάζει το πρανές του δρόμους και υπάρχει φόβος μεγάλου προβλήματος. Παράλληλα η φωτιά έχει φτάσει στο νεκροταφείο Ελαιοχωρίου και ως εκ τούτου εξετάζεται να απομακρυνθούν κάτοικοι από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο νεκροταφείο.

Δεν απειλείται πλέον το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Ρήψεις από αέρος κάνει και ένα αεροσκάφος Έρικσον που έφθασε από την Ηλεία.

18.26: Εκκενώθηκε το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο απειλείται από τη φωτιά. Πριν από λίγο, αστυνομικοί πήραν τις μοναχές από τη μονή και τις μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

18.23: Η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα το Ελαιοχώρι και οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να μην περάσει η φωτιά το δρόμο και φτάσει στο χωριό. Αυτή την ώρα υπάρχει μέτωπο μεταξύ του Ελαιοχωρίου και Άνω Αχαΐας.

Η κυκλοφορία όλων των ιδιωτικών οχημάτων έχει απαγορευτεί.

18.15: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στην Άνω Αχαΐα. Η φωτιά έχει φτάσει έξω από τον οικισμό Βυθούλκας, κοντά στο Ελαιοχώρι της Αχαΐας.

Οι πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη για να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο επεκτείνεται σε τέσσερα περίπου χιλιόμετρα. Στη μάχη και ένα καναντέρ, το οποίο συνεχίζει τις ρίψεις νερού από αέρος.

18.03: Νέα εστία εκδηλώθηκε πριν από λίγο στη θέση Πλανητερέικα στα Σουδενέικα της Άνω Αχαΐας, ενώ η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα στα Καρέικα. Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες ότι η φωτιά κατευθύνεται προς Πετροχώρι. Από την Αστυνομία έχει διακοπεί η κυκλοφορία για την Άνω Αχαΐα.

17.35: Ωρες αγωνίας για τις μοναχές της ιστορικής μονής της Αγίας Μαρίνας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε στο Σανταμέρι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Το thebest.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με Γερόντισσα της Μονής, η οποία απεύθυνε έκκληση προς την Πυροσβεστική να βοηθήσει για να μην καεί το μοναστήρι.

Όπως μας είπε η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από τη Μονή και μέχρι τώρα έχουν γίνει δυο ρίψεις νερού από αέρος.

«Μας έχει κυκλώσει η φωτιά, η Πυροσβεστική να μας βοηθήσει. Είναι αμαρτία να καεί το μοναστήρι» είπε χαρακτηριστικά η Γερόντισσα.

Στη φωτιά που έχει επεκταθεί σε δυο μέτωπα το ένα προς τη μονή της Αγίας Μαρίνας και το δεύτερο προς Ελαιοχώρι και Άρλα, βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ ένα αεροπλάνο κάνει ρίψεις νερού από αέρος.

Στο σημείο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων προς το σημείο.

17.01: Στην 117 Πτέρυγα Μάχης πλησιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Ανδραβίδα, όπως μεταδίδει το ilialive, καθώς η φλόγες έφτασαν σε 150 μέτρα από τα φυλάκια της μονάδας. Για την αντιμετώπισή της ελικόπτερο Ericsson κάνει συνεχείς ρίψεις νερού για να μην προχωρήσει φωτιά στο αεροδρόμιο.

Η φωτιά έχει περάσει την Πατρών – Πύργου και απειλεί σπίτια.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στην Αχαΐα εκδηλώθηκε φωτιά στο Σανταμέρι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, ενώ υπάρχει μέτωπο και κοντά στην Άρλα.

Οι φλόγες, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις .Το πύρινο μέτωπο είναι σε μικρότερη του ενός χιλιομέτρου απόσταση από το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Να σημειωθεί ότι οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί και από την Πάτρα.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης, τρεις πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Αρετή, Ανδραβίδα και Νέα Μανωλάδα, στη βόρεια Ηλεία.

Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε δασική έκταση στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στο Σκουροχώρι Ηλείας – Προσήχθη 12χρονος ως ύποπτος

Αγρίνιο: Σε εξέλιξη φωτιά σε Ποταμούλα και Σκουτεσιάδα

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 12/09/2017 15:10

Τυπώθηκε: 21/07/2018 07:03

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/456108

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ
Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς
Πάτρα: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 40χρονης Μαρίας Καρούσου, το γένος Καρτέρη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Ανείπωτος πόνος στην κηδεία της 40χρονης Μαρίας Καρούσου, το γένος Καρτέρη – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Αυτή ήταν η ζωή του Σωκράτη Κόκκαλη jr - Η σχέση του με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη Αυτή ήταν η ζωή του Σωκράτη Κόκκαλη jr - Η σχέση του με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη
Πάτρα: Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη στην Πατρών  – Κλάους Πάτρα: Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός του οχήματος που εξετράπη στην Πατρών – Κλάους
Ποια είναι η 55χρονη που χαράκωνε μωρά- Οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο Ποια είναι η 55χρονη που χαράκωνε μωρά- Οδηγείται σήμερα στο αυτόφωρο
Fashion Police: ΔΕΙΤΕ τις πιο εκκεντρικές εμφανίσεις της Μυκόνου- ΒΙΝΤΕΟ Fashion Police: ΔΕΙΤΕ τις πιο εκκεντρικές εμφανίσεις της Μυκόνου- ΒΙΝΤΕΟ
Η Μόνικα παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και έκανε παιδί! ΦΩΤΟ Η Μόνικα παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και έκανε παιδί! ΦΩΤΟ
Κηδείες και μνημόσυνα που θα τελεστούν το σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου Κηδείες και μνημόσυνα που θα τελεστούν το σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου
"Έστρωσαν" τα νερά στις ακτές τις Πάτρας- ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η πρόσφατη μέτρηση του Πανεπιστημίου "Έστρωσαν" τα νερά στις ακτές τις Πάτρας- ΔΕΙΤΕ τι έδειξε η πρόσφατη μέτρηση του Πανεπιστημίου