Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ελάχιστα τα περίπτερα που διαθέτουν POS και στην Πάτρα - Τι ζητούν οι περιπτερούχοι

Ελάχιστα τα περίπτερα που διαθέτουν POS ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι πολίτες πληρώνουν μετρητά στα περίπτερα

Οι πολίτες πληρώνουν ως επι το πλείστον, μετρητά στα περίπτερα. Κι  αυτό γιατί ελάχιστα διαθέτουν σύστημα POS για την πληρωμή από τους πολίτες των διαφόρων ειδών που διαθέτουν.

Διστακτικά μπαίνουν στον ρυθμό των POS οι ιδιοκτήτες περίπτερων και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα καθώς η οικονομική κρίση έχει ήδη οδηγήσει δεκάδες περίπτερα σε κλείσιμο και στην Πάτρα, ενώ αναμένεται πως οι περιπτερούχοι θα πληγούν ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Από το πρώτο εξάμηνο του 2018 υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση, ενώ κάποια από αυτά έχουν ήδη προχωρήσει στη χρήση του ηλεκτρονικού μέσου συναλλαγών.

Λόγω των ποσοστών προμήθειας που ζητούν οι τράπεζες για την εγκατάσταση POS, η οικονομική κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών στο συγκεκριμένο τομέα θα επιδεινωθεί περαιτέρω καθώς το ήδη μικρό κέρδος που έχουν από τα προϊόντα θα εκμηδενιστεί.

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του τομέα στο κέντρο της Πάτρας, η εγκατάσταση του συγκεκριμένου συναλλαγματικού μέσου γίνεται για φοροεισπρακτικού λόγους και έλεγχο των λογαριασμών, ενώ η ζημιά που θα προκαλέσει στα περίπτερα θα είναι μεγάλη και θα οδηγήσει σε λουκέτα εκείνους που μετα βιας βγάζουν τα έξοδά τους κάθε μήνα.

Οι ενστάσεις των ελεύθερων επαγγελματιών και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών περιπτέρων, δεν είναι τόσο η εγκατάσταση και χρήση των POS αλλά τα ποσοστά προμήθειας που ζητούν οι τράπεζες. Αυτό που ζητούν είναι η μείωση των τιμών στις τραπεζικές προμήθειες και αν συμβεί αυτό θα προχωρήσουν στην εγκατάσταση POS

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις