Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 3.700 ανασφάλιστοι και μετανάστες νοσηλεύτηκαν δωρεάν σε ένα τρίμηνο στην Πάτρα

Πάνω από 3.700 ανασφάλιστοι και μετανάστ...

Σε ΠΓΝΠ και Άγιο Ανδρέα

Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που έχουν κάνει μέσα στο 2017 χρήση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, των ευεργετικών διατάξεων που πέρασε από τη Βουλή η κυβέρνηση σύμφωνα με τις άνεργοι και μετανάστες δικαιούνται δωρεάν φροντίδας και νοσηλείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το thebest.gr κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι ανασφάλιστοι που νοσηλεύτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» αγγίζουν τους 960.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που προέρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας «Παναγία η Βοήθεια» . Εκεί κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2017, 2.816 ανασφάλιστοι και πρόσφυγες νοσηλεύτηκαν εντελώς δωρεάν. Αναλυτικά τον Μάιο νοσηλεύτηκαν 932 άτομα ενώ 942 ήταν οι ανασφάλιστοι και οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο ΠΓΝΠ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Το δε κόστος της νοσηλείας που θα καλούνταν να πληρώσουν οι συμπολίτες, πραγματικά προκαλεί «πονοκέφαλο». Το ποσό για όσους νοσηλεύτηκαν, κατά προαναφερθέντα διαστήματα, στο ΠΓΝΠ ανέρχεται στα 2.315.658 ευρώ ενώ στον Άγιο Ανδρέα αγγίζει τις 840.000 ευρώ (για την ακρίβεια 839.968,32).

Από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία προκύπτει και το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για τη δωρεάν νοσηλεία των ανέργων συμπολιτών μας καθώς και τον μεταναστών που διαβιούν στην περιοχή μας. Αίσθηση βεβαίως προκαλεί και το ποσό που θα καλούνταν να πληρώσουν από την τσέπη τους οι άνθρωποι αυτοί, ένα ποσό που, αν αθροίσουμε τις περιπτώσεις των δύο Νοσοκομείων, ξεπερνά αρκετά τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Από τη δαπάνη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που αν δεν ίσχυε ο νόμος θα έπρεπε να πληρώνεται από τους ασθενείς, πάνω από το 90% αφορά ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες και το υπόλοιπο ποσοστό αφορά μετανάστες και πρόσφυγες.

"Ενώ έλεγαν ότι τυπικά υπήρχε αυτή η κάλυψη ουδέποτε είχε καλυφθεί κάποιος. Εγώ έχω και τα στοιχεία, εάν μου ζητηθούν. Γίνεται μια δαπάνη τεράστια, που παλιά δεν γινόταν, οι υπηρεσίες τα έστελναν, στις κατά τόπους ΔΟΥ και από εκεί ξεκινούσε η διαδικασία είσπραξης από τους ανασφάλιστους. Οι προϋποθέσεις που ζήταγε το νομοθέτημα Γεωργιάδη ήταν τέτοιες που πουθενά δεν είχε εφαρμοστεί. Αυτή είναι η αλήθεια, οι ανασφάλιστοι και οι πρόσφυγες άρχισαν να παίρνουν δωρεάν περίθαλψη με τον τωρινό νόμο που έκανε η παρούσα κυβέρνηση, όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Θόδωρος Πισιμίσης.

Θυμίζουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι. Το ίδιο ισχύει και για πρόσφυγε-μετανάστες που διαθέτουν έστω και ένα έγγραφο με το οποίο να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις