Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Terra Olympia», ένα ατμοσφαιρικό μουσικό οδοιπορικό με φόντο την Πανσέληνο στην Αρχαία Ήλιδα

«Terra Olympia», ένα ατμοσφαιρικό μουσικ...

Την Τρίτη 8/8 το βράδυ, από τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο

Ξεχωριστή αναμένεται η εκδήλωση με φόντο την πανσέληνο του Αυγούστου, με τίτλο «Terra Olympia» που είναι το ατμοσφαιρικό μουσικό οδοιπορικό του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας.

Θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας σε 1η εκτέλεση, την Τρίτη 8 Αυγούστου 2017, στις 21.30, με ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Όπως είδαμε στη σελίδα του φεστιβάλ, στο facebook, το “Terra Olympia», ένα ατμοσφαιρικό μουσικό Οδοιπορικό στην Ιστορία και τον μύθο της Ηλείας, θα παρουσιάσει ο μουσικοσυνθέτης και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας Γιώργος Βούκανος. Στην ονειρική πανσέληνο, την Τρίτη 8 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την αρχαιότητα έως σήμερα θα παρουσιαστούν ορχηστρικά θέματα που θα ερμηνεύσει τόσο ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο καθώς και οι μουσικοί Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος στην ηλεκτρική κιθάρα, Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου στην τρομπέτα, Συμεών Κωνσταντινίδης στα κρουστά.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύει η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου. Τα κείμενα και οι στίχοι είναι της Μαίρης Βούκανου, και την επιμέλεια της κίνησης έχει η Κωνστάντζα Πρίντεζη με την Σχολή χορού από το Πολύτεχνο Ωδείο Αμαλιάδας. Το Video – Art και οι φωτογραφίες είναι της Έφης Παναγοπούλου και ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Γιάννη Αποστολόπουλου. Αφηγήσεις Χάρης Κότσιφας και Χρύσα Ρώμα. Την σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης υπογράφει ο Χάρης Κότσιφας.

Την Τρίτη 8 Αυγούστου λοιπόν, για 3η συνεχόμενη χρονιά ανοίγει το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας με την συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας για να το απολαύσουν οι επισκέπτες σε μια μουσική αλλά και συνάμα ονειρική νύχτα με Πανσέληνο, σε μια οπτικοακουστική παράσταση εμπνευσμένη από το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Η Ηλεία στο πέρασμα των αιώνων». Το «Terra Olympia», είναι ένα ορχηστρικό έργο που ξεκινάει από το Μύθο, την ιστορία και επεκτείνεται σε όλη την περιοχή στα ιστορικά μνημεία.

Η Αρχαία Ήλιδα, η Αρχαία Ολυμπία, το Κάστρο Χλεμούτσι και άλλες μοναδικές ομορφιές του νομού Ηλείας παρουσιάζονται μουσικά και ο θεατής έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει με την φαντασία του στις μουσικές εικόνες που παρουσιάζει ο συνθέτης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture