Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Έβγαλαν μέδουσα-γίγα 4 κιλών στην παραλία της Άκολης- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Έβγαλαν μέδουσα-γίγα 4 κιλών στην...

Συνεχίζεται το πρόβλημα

Το φετινό καλοκαίρι βρίσκεται στην ακμή του, μαζί του όμως και η παρουσία των μεδουσών που φέτος έκαναν τα θαλασσινά μπάνια στον Κορινθιακό και Πατραϊκό Κόλπο να μοιάζουν με... "Survivor". Παντού κολυμπούν μικροσκοπικές αλλά και λίγο μεγαλύτερες μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων συνήθως αφήνει ως ..."αναμνηστικό" της επαφής, ερεθισμένο δέρμα (κι αν το άτομο είναι αλλεργικό, δυστυχώς υπάρχουν πιο έντονες συνέπειες).

Πλέον η πιο συνηθισμένη ερώτηση πελατών στα παραλιακά καταστήματα είναι "Τσούχτρες έχει σήμερα εδώ;" και βεβαίως οι καταστηματάρχες ζουν την καθημερινή αγωνία για το αν εμφανιστούν τα σιχαμερά θαλάσσια όντα στην ακτή τους, οπότε ο τζίρος θα πέσει ακόμα περισσότερο. Η καθημερινή ενημέρωση γίνεται στόμα με στόμα αλλά και μέσω social media, όπου όποιος συνάντησε μέδουσα σε κάποια παραλία, το γνωστοποιεί ώστε να προσέχουν οι υπόλοιποι.

akoli-med2.jpg

Στην παραλία Άκολης τις περασμένες μέρες, ο εικονιζόμενος πιτσιρικάς "ψάρεψε" μια τεράστια μέδουσα βάρους 4-5 κιλών (φωτό). Μόνο στη θέα της ανατριχιάζει κανείς, ασχέτως αν είναι επικίνδυνη ή όχι. Κι αφού η κύρια θερινή σεζόν κοντεύει να ολοκληρωθεί, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε πλέον να εντάξει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.

akoli-med1.jpg

 

Πηγή: filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις