Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Μαυραγάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης

Γιώργος Μαυραγάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται ...

Ο Αχαιός πρώην υφυπουργός Οικονομικών μίλησε σε ΜΜΕ της Αχαΐας

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας της, έτσι ώστε να φτάσει γρήγορα στην αποκλιμάκωση της ύφεσης» τόνισε ο Αχαιός πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στην διάρκεια δημόσιων τοποθετήσεων που έκανε σε ΜΜΕ της Αχαΐας.

Ο πρώην Υφυπουργός απάντησε με στοιχεία στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι κατάφερε να μειώσει την ανεργία τον Ιούλιο, εξηγώντας ότι η εικόνα είναι παραπλανητική και οφείλεται στο φαινόμενο της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό και αποκλειστικά στις περιφέρειες της χώρας που έχουν αυξημένη συμμετοχή στο τουριστικό προϊόν. Κάλεσε, δε, όσους έχουν αντίθετη άποψη να μελετήσουν το ισοζύγιο των προσλήψεων/απολύσεων στην Αττική κατά τον μήνα Ιούνιο, και θα διαπιστώσουν ότι είναι αρνητικό καθώς χάθηκαν 8.220 θέσεις εργασίας.

Ο Γ. Μαυραγάνης προχώρησε την σκέψη του επικαλούμενος και τα στοιχεία των επιχειρησιακών συμβάσεων τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, τα οποία παρουσιάζουν μείωση των μισθών κατά 2,05% και 3,83% αντίστοιχα, και προέβλεψε ότι η εικόνα θα είναι διαφορετική τον Οκτώβριο καθώς θα έχουμε κύμα απολύσεων των εποχικά απασχολούμενων.  Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις και των διεθνών οργανισμών που προβλέπουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας για την Ελλάδα μέχρι και το 2030 (πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ).

«Αυτό δεν είναι κανονικότητα. Έτσι διαλύεται η κοινωνική συνοχή στην χώρα μας» τόνισε ο πρώην Υφυπουργός και πρόσθεσε: «Με τρικ δεν μπορεί ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε το συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξαπατήσουν τον κόσμο. Οι αριθμοί όταν αναλύονται είναι αδιάψευστοι».

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, ο Γ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος πρέπει να συμβαίνει επαναληπτικά και να μην αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός. «Μόνο αν βγαίνεις τακτικά στις αγορές πείθεις τους επενδυτές» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική της οικονομικής εξάντλησης των πολιτών που εφαρμόζει μέσω της υπερφορολόγησης. Αν συγκρίνουμε την έξοδο του 2014,

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε ο Γ. Μαυραγάνης τοποθετήθηκε και για την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει στις αγορές με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό της πρώτης εξόδου της χώρας στις αγορές τον Απρίλιο του 2014, δηλαδή κάτω από 4,95%.

Ο πρώην Υφυπουργός απάντησε ότι για να γίνει ορθά η σύγκριση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως βγήκε τότε η Πορτογαλία και πως βγήκε η Ελλάδα. «Τότε, η Πορτογαλία που είναι το πιο κοντινό μέτρο σύγκρισης σε εμάς είχε βγει στις αγορές με 3,5%. Η Ελλάδα βγήκε με 4,5%.  Η σχέση μεταξύ των δύο επιτοκίων είναι 1,41%. Σήμερα, η Πορτογαλία βγαίνει με 1,30%. Αν λάβουμε υπόψη αυτή την αναλογία, και προσπαθήσουμε να βρούμε το επιτόκιο που θα έπρεπε να βγει σήμερα στις αγορές η Ελλάδα για να πούμε ότι είμαστε πετυχημένοι, αυτό θα ήταν στο 1,84%. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Η κυβέρνηση προσπαθεί πάντα να δημιουργήσει ένα αφήγημα για να εξαπατήσει τους πολίτες» σχολίασε ο Γ. Μαυραγάνης.

Και πρόσθεσε: «Το διακύβευμα στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι να καταδικαστεί η κυβέρνηση. Αυτό θα συμβεί έτσι κι αλλιώς. Πρέπει ο πολίτης να δώσει θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη σε ένα πρόγραμμα που θα βγάλει την χώρα από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο» τόνισε ο πρώην Υφυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις