Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο αρχηγός ενός από τα μεγαλύτερα κυλώματα διακίνησης μεταναστών

Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο αρχηγός ενός από ...

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Οουντά, 28 ετών από την Παλαιστίνη

Ένας Παλαιστίνιος που φέρεται ως αρχηγός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, που προωθούσε κατά την Αστυνομία περίπου 100 Σύρους πρόσφυγες την ημέρα απ’ την Ελλάδα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο, εκδόθηκε από τις βρετανικές αρχές στην Ελλάδα, με βάση αίτημα που είχαν υποβάλει οι ελληνικές αρχές.

Πρόκειται για τον Τζαμάλ Οουντά, 28 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Λίβερπουλ από την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (NCA), με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2015. Το ένταλμα είχε εκδοθεί στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες αλλά και τις ευρωπαϊκές αστυνομίες, με τον συντονισμό της EUROPOL.

Ο Οουντά ήταν ένα από τα 23 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν σε όλη την Ευρώπη, με βάση τα εντάλματα των ελληνικών αρχών και μέχρι τώρα κρατείτο στην Βρετανία, καθώς είχε υποβάλει αίτημα ασύλου. Το αίτημά του είχε απορριφθεί αρχικά, αλλά είχε κάνει έφεση, η οποία απορρίφθηκε και πάλι τον Μάιο.
Έτσι, την περασμένη Τρίτη παραδόθηκε στην Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα και χτες μετήχθη στην Θεσσαλονίκη, όπου κρατείται μέχρι να δικαστεί.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση από το 2013 μέχρι την εξάρθρωσή της τον Δεκέμβριο του 2015, αποκόμισε από τις αμοιβές των μεταναστών που προωθούσε και τα πλαστά έγγραφα με τα οποία τους συνόδευε, πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Δεκαπέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν ήδη καταδικαστεί σε ποινές συνολικού ύψους 155 ετών και 600.000 ευρώ σε χρηματικές ποινές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις