Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Oλοκληρώνεται το Φεστιβάλ στις Γειτονιές - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Νότιο Πάρκο

Πάτρα: Oλοκληρώνεται το Φεστιβάλ στις Γε...

Στις 22, 23 και 24 Ιουλίου

Με πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους ολοκληρώνεται το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, μεταβάλλοντας πλατείες, πάρκα και ανοικτούς χώρους σε κυψέλες πολιτισμού.

Σειρά έχει το Κεντρικό Διαμέρισμα, με επίκεντρο της μεγάλης γιορτής το Νότιο Πάρκο που αποτελεί κατάκτηση της πόλης και τόπο συνάντησης των Πατρινών.  Το επόμενο τριήμερο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22, την Κυριακή 23 και τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Στο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, απολαμβάνοντας το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον πατραϊκό, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αντίστοιχες με εκείνες που προηγήθηκαν στο Ανατολικό, το Νότιο και το Αρκτικό Διαμέρισμα  κι έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό  από τους Πατρινούς.

Την πρώτη μέρα (Σάββατο 22/7) ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος, ο Λαογραφικός Όμιλος Πάτρας, ο Φάρος Ποντίων και η Ένωση Κυπρίων νομού Αχαΐας, παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς με τα αντίστοιχα χορευτικά τους τμήματα.  Επίσης οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Διονυσίου, Αγίας Σοφίας – Αγίου Αλεξίου θα πραγματοποιήσουν έκθεση φωτογραφίας και οι Σύλλογοι Τέρψης και αγίου Διονυσίου έκθεση ζωγραφικής.

Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 23/7) εκτός από τις εκθέσεις που θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν Δράσεις για Παιδιά  στις 7.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο της ενότητας «Τα Παιδία Παίζει».  Μια διαδραστική θεατρική παράσταση κι ένα παραμύθι που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδιά θα παρακινήσουν μικρούς και μεγάλους.

Ακολούθως, στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ανοικτή συναυλία  με μουσική και τραγούδια από το συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού, που υπηρετούν με συνέπεια το νησιώτικο παραδοσιακό τραγούδι. Πλαισιώνονται από τον Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι  και τον Αργύρη Ψαθά στο λαούτο.  Θα  παρουσιάσουν, ένα δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια και χορούς του Αιγαίου, καθώς επίσης και νεότερα δικά τους τραγούδια νησιώτικα, χορευτικά. Συμμετέχει  το Χορευτικό Τμήμα  του Δήμου Πατρέων.

Οι εκδηλώσεις στο Νότιο Πάρκο θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου με τη θεατρική παράσταση «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης» που θα δώσει το  «Άρμα Θέσπιδος» του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας .

"Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης" είναι ένα έργο, ύμνος στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

Ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου.

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture