Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 18 συναυλιών της Πολυφωνικής εντός και εκτός Πατρών

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 18 συναυλιών τ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Με τη συναυλία προς τιμήν της Παναγίας Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, έκλεισε ο κύκλος των 18 συναυλιών, που τα τμήματα της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ έδωσαν, εντός και εκτός Πατρών.

 

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, κρουστά: Γιώργος Λαμπράκος], συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία, στο 35ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, που οργάνωσε η τοπική χορωδία ‘’Αρμονία’’ και που έλαβαν μέρος 32 χορωδίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σπουδαία εμφάνιση, εξ άλλου, πραγματοποίησε η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού [Διεύθυνση: Μο Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου], το Σάββατο 8 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία, στο πευκόφυτο θέατρο δάσους Δρούβα, κοντά στο ιερό του Δία, μετέχοντας στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και έκλεισε τη συναυλία του Σαββατόβραδου. Η οργάνωση του τριήμερου αυτού Φεστιβάλ, ήταν της Μικτής Χορωδίας Πύργου.

 

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου, με πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ και η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος], πραγματοποίησαν συναυλία στο πάρκο του Βυζαντινού Μνημείου της Εκκλησίας της Παναγίας Βλαχέρνας, στο πλαίσιο της παράδοσης στο κοινό και της επαναλειτουργίας της, μετά τις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της.

 

Επρόκειτο περί ενός σημαντικού πολιτιστικού γεγονότος, στο οποίο συνέβαλαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

 

Στη μεγάλη αυτή συναυλία, που έλαβαν μέρος 100 ερμηνευτές των δύο τμημάτων, παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Αρχαίας Ολυμπίας, κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, αρχές της περιοχής και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το χώρο του πάρκου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture