Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευλαβικό προσκύνημα χιλιάδων πιστών στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή – Θρησκευτική πανήγυρη και στην Πάτρα

Ευλαβικό προσκύνημα χιλιάδων πιστών στον...

Το πρωί της Τετάρτης θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Στις 12 Ιουλίου τιμάται η μνήμη του Αγίου και θαυματουργού Παϊσίου που είναι ένας σύγχρονος Άγιος της Ορθοδοξίας.

Όπως αναφέρει το σάιτ life-events.gr, από το πρωί της Τρίτης, παρατηρείται κοσμοσυρροή στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Παϊσίου.

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου, η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, ενώ τα λόγια και προφητείες του έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βιβλία που έχουν εκδοθεί.

Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου. Η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου έγινε πριν από τρία χρόνια με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Το Ησυχαστήριο, στο οποίο ο Γέροντας εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου 1994, έχει κατακλυστεί από κόσμο όχι μόνο από τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και από πολλά άλλα μέρη. Στις 20:00 θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία όπου θα συλλειτουργήσουν πολλοί Μητροπολίτες.

*Στο μεταξύ στην Πάτρα πανηγυρίζει το εκκλησάκι δίπλα από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, πλάι στις σκάλες.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης εψάλη ικετευτική δέηση, μετά τις 20.00 στον εσπερινό θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που θα μιλήσει κιόλας για τον Γέροντα Παΐσιο ενώ θα ακολουθήσει αγρυπνία στις 22.00 όπου θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης π. Μάρκος Τζανακάκης και το πρωί της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις 20.00 την Τετάρτη θα τελεστεί εσπερινός όπου θα προεξάρχει ο Πατρινός αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Τσιτσιβός, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας – Κονγκό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις