Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Νέα ενημερωτική συνάντηση απόψε για την αντιπυρική προστασία

Δήμος Ερυμάνθου: Νέα ενημερωτική συνάντη...

Συντονισμός φορέων

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών πυρκαγιών για την θερινή περίοδο στο Δήμο Ερυμάνθου, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στην Χαλανδρίτσα.Στην ενημερωτική εκδήλωση, είχαν κληθεί και συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των Δ.Ε. Φαρρών/Λεοντίου καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής.

Βασικοί εισηγητές στην εκδήλωση, ήταν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Δ/νσης Αχαΐας Ρουμελιώτης Νικόλαος, ενώ παρεμβάσεις έκαναν και τα στελέχη της Π/Υ που τον συνόδευαν.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "ο Δήμαρχος Ερυμάνθου παρουσίασε συνοπτικά το Σχέδιο Εκτάκτων Aναγκών που έχει συνταθεί από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο και αναφέρεται τόσο στις δράσεις και ενέργειες πρόληψης, όσο και στις παρεμβάσεις καταστολής και κατάσβεσης των ενδεχόμενων πυρκαγιών, καλώντας τα παρευρισκόμενα τοπικά στελέχη να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων και να βρίσκονται σε επιφυλακή και εγρήγορση, ιδίως τις επικίνδυνες ημέρες της καλοκαιρινής περιόδου.

Στη συνέχεια, ο Δ/ντής της Πυροσβεστικής Δ/νσης Αχαΐας, μίλησε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε την ιδιαίτερη και καθοριστική σημασία που έχουν για την ανακοπή και την κατάσβεση της πυρκαγιάς η έγκαιρη ενημέρωση και η άμεση παρέμβαση στο αρχικό στάδιο της εκδήλωσής της και ζήτησε από τοπικούς εκπροσώπους να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες, κατά προτεραιότητα την Πυροσβεστική, ενεργώντας παράλληλα με τα δικά τους διαθέσιμα μέσα για την κατάσβεσή της, εφόσον βέβαια βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν εγκυμονεί κινδύνους.

Στις δικές τους παρεμβάσεις, τα πυροσβεστικά στελέχη του ανακριτικού, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα προβλεπόμενα στην σχετική νομοθεσία που αφορούν τις υποχρεώσεις των φορέων και των πολιτών, καθώς και για τις σοβαρές επιπτώσεις και συνέπειες που κινδυνεύουν να υποστούν και να αντιμετωπίσουν οι πολίτες εξαιτίας της αμέλειας, της αδράνειας ή της άρνησής τους να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αρχών και της κείμενης νομοθεσίας, ιδίως στον τομέα της πρόληψης, όπως ο καθαρισμός οικοπέδων, κάψιμο χόρτων κ.λ.π.

Τέλος, τις δικές τους επισημάνσεις σχετικά με το εν λόγω θέμα έκαναν ο Δ/ντής του Α’ Πυροσβεστικού τμήματος Δημόπουλος Παναγιώτης και ο προϊστάμενος του τοπικού Πυροσβεστικού κλιμακίου Μανωλόπουλος Παναγιώτης που συμμετείχαν στο κλιμάκιο της Π/Υ, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Γιαρκιάς Νικόλαος ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου. Όσοι από τους παρευρισκόμενους έλαβαν τον λόγο, χαρακτήρισαν την συνάντηση ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική και δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλλουν και να στηρίξουν ενεργά το σχέδιο του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενημερώνοντας και κινητοποιώντας τους κατοίκους των χωριών τους και συνολικά της περιοχής του Δ.Ερυμάνθου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των τοπικών φορέων , ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προγραμματίσει και δεύτερη ενημερωτική συζήτηση με το ίδιο θέμα, η οποία θα γίνει Παρασκευή 23/06/2017 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Κατάστημα του Σταυροδρομίου και έχουν προσκληθεί, όπως και στην πρώτη συνάντηση Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων  και Συλλόγων των Δ.Ε. Τριταίας και Καλεντζίου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις