Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ελάχιστη η ανταπόκριση των καρναβαλιστών στην πρόσκληση του Δήμου για την πορεία στη Γέφυρα

Πάτρα: Ελάχιστη η ανταπόκριση των καρναβ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμούν να πολιτικοποιείται το Πατρινό καρναβάλι

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκος Χρυσοβιτσάνος έλαβε την πρωτοβουλία εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, να καλέσει σε συνάντηση – συζήτηση τα καρναβαλικά πληρώματα προκειμένου να συμμετάσχουν στην αγωνιστική δράση – κινητοποίηση που προγραμματίζει η Δημοτική Αρχή ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Ωστόσο στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου Α’, η ανταπόκριση των μελών των καρναβαλικών ομάδων δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά μόνο ένα πλήρωμα πήγε με επικεφαλής γνωστό καρναβαλιστή και κανείς άλλος, γεγονός που προξένησε εντύπωση.

Η μη προσέλευση στη συνάντηση ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι ίσως να μην ενημερώθηκαν έγκαιρα για αυτή την πρόσκληση σε συνάντηση. Ωστόσο σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η στάση αυτή των καρναβαλικών ομάδων οφείλεται στην άποψη και φιλοσοφία που έχουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με το καρναβάλι, να μην θέλουν να αναμειγνύουν και να μην πολιτικοποιούν το Πατρινό Καρναβάλι.

Μπορεί βέβαια η αδιαφορία των πληρωμάτων να οφείλεται και στο πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα με τις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ στις Ιτιές που σκοπεύει να αξιοποιήσει ο Δήμος, απομακρύνοντας από εκεί τους καρναβαλιστές, κάτι που δεν θα γίνει την περίοδο του καρναβαλιού του 2018 όπως δεσμεύτηκε ο κ. Πελετίδης αλλά από το 2019 και μετά.

*Το κεντρικό αίτημα – σύνθημα της αγωνιστικής κινητοποίησης του Δήμου Πατρέων για τις 25 Ιουνίου 2017 είναι το «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα» και ήδη πολλοί πολίτες και φορείς και σύλλογοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και επιθυμία τους να συμμετάσχουν, ώστε να πλημμυρίσει από κόσμο η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις