Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Με επιτυχία το workshop του EESTEC Academy στο πανεπιστήμιο

Πάτρα:Με επιτυχία το workshop του EESTEC...

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 2η συνεχόμενη χρονιά το workshop με θέμα: «Τεχνικές Σχεδίασης Τυπωμένων Κυκλωμάτων PCB’s» που διοργανώθηκε από το EESTEC Academy σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό υπεύθυνο  κο. Δημήτρη Τσιπιανίτη (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών). Η ημερίδα διεξήχθη σε χώρο του Υπολογιστικού κέντρου του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η «EESTEC είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εθελοντικής δράσης, που αποτελείται από φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ σε όλη την Ευρώπη και βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία διεθνών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και των προσωπικών τους δεξιοτήτων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και workshops».

Στόχος του Workshop της 19ης Μαΐου ήταν οι συμμετέχοντες φοιτητές που προέρχονταν από τα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Υπολογιστών να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με σωστές πρακτικές σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με τη χρήση του σχεδιαστικού πακέτου “EAGLE” με σκοπό την εφαρμογή της αποκτηθείσας γνώσης τόσο στα ακαδημαϊκά projects όσο και στις διπλωματικές τους εργασίες.

Τα θεματικά πεδία του Workshop που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν αναφέρονταν σε:

  • Ανάλυση και περιγραφή αναγκών και ορισμός απαιτήσεων σχεδίασης
  • Βιβλιοθήκες Υλικών – Επιλογή ΄και Έλεγχος Ηλεκτρονικών Εξαρτημάτων
  • Δημιουργία Σχηματικού Κυκλώματος με τη χρήση του Σχεδιαστικού προγράμματος «Eagle»
  • Δημιουργία Τυπωμένου Κυκλώματος με τη χρήση του Σχεδιαστικού προγράμματος «Eagle»
  • Ανάλυση και Υιοθέτηση σωστών πρακτικών αποτελεσματικής Σχεδίασης
  • Αξιολόγηση του παραγόμενου έργου με εξαγωγή των απαραίτητων δεδομένων και τέλος αποτύπωση του project με τη χρήση ρομποτικού router.

Μετά τη λήξη των εργασιών ο εκπρόσωπος της EESTEC Academy Ανδρόνικος Κόντος, φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κο. Δημήτρη Τσιπιανίτη, όσο και τους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον και την άριστη συνεργασία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις