Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Κοντοές στο thebest.gr: Απολύτως ακίνδυνη η μονάδα φυσικού αερίου στο λιμάνι της Πάτρας – Προτεραιότητα η άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Κοντοές στο thebest.gr: Απολύτως α...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ απαντά στις ενστάσεις της δημοτικής Αρχής

Η μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο χώρο του λιμανιού της Πάτρας είναι απολύτως ακίνδυνη. Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές κληθείς από το thebest.gr να σχολιάσει την αρνητική στάση του Δήμου Πατρέων στο θέμα.

Πάτρα: Αντίθετος ο Δήμος στην έλευση φυσικού αερίου

Όπως εξηγεί ο κ. Κοντοές, η σχεδιαζόμενη μονάδα, θα είναι μικρής δυναμικότητας, καθώς θα χωρά 3-5 χιλιάδες κυβικά υγροποιημένου φυσικού αερίου και σε πρώτη φάση θα τροφοδοτεί τα πλοία, με πρόβλεψη επέκτασης ώστε το καύσιμο να διατεθεί για βιομηχανική και οικιακή χρήση.

«Οι οποιοδήποτε κίνδυνοι είναι απειροελάχιστοι για να μην πω μηδενικοί», σχολιάζει σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ, επικαλούμενος τη διεθνή εμπειρία από τη λειτουργία ανάλογων μονάδων σε λιμάνια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο λιμάνι της Βαρκελώνης, λειτουργεί μια τεράστια μονάδα 750 χιλιάδων κυβικών φυσικού αερίου, χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα, ενώ και στην Ελλάδα υπάρχει η εμπειρία από τη μονάδα της Ρεβυθούσας, με τερματικό σταθμός 220 χιλιάδων κυβικών,

κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία λειτουργεί επί 17 χρόνια χωρίς να υπάρξει, επίσης, κάποιο πρόβλημα.

«Οι εγκαταστάσεις αυτές στην εποχή μας είναι απολύτως ακίνδυνες» τονίζει ο Νίκος Κοντοές και προσθέτει ότι: «Στατιστικά τα ατυχήματα είναι πολύ λιγότερα από τα αντίστοιχα που αναλογούν στη διαχείριση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά κανείς δεν διανοείται να σταματήσει  την ηλεκτρική ενέργεια, επειδή υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό ατυχήματος».

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, το φυσικό αέριο είναι η πιο φιλική και ασφαλής μορφή ενέργειας μετά τις καθ’ αυτού ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  αποτελέσματα όχι μόνο οικονομικά αλλά και βελτιωτικά στο περιβάλλον διότι απαλλάσσει το περιβάλλον από τους ρύπους των συμβατικών καυσίμων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κοντοέ, οι περιβαλλοντικές μελέτες του έργου, εκπονούνται με πολύ αυστηρούς όρους.

Καταληκτικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, τονίζει ότι για τον ΟΛΠΑ η κατασκευή του σταθμού υγροποιημένου αερίου, είναι ένα θέμα υψηλής  προτεραιότητας, καθώς με αυτό το έργο, δίνεται μια ευκαιρία στην Δυτική Ελλάδα να κάνει ένα βήμα προς την άρση της ενεργειακής απομόνωσης, που αποτελεί άλλωστε πάγιο αίτημα της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ενημερωτική ημερίδα του ΟΛΠΑ Α.Ε. για την παρουσίαση του προγράμματος «Poseidon Med II» και θα ακολουθήσει νέα ημερίδα όπου θα γίνουν γνωστά ευρύτερα τα αποτελέσματα της προετοιμασίας του έργου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις