Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση για τους νοσηλευτές του Αγίου Ανδρέα σήμερα

Πάτρα: Τρίωρη στάση εργασίας και παράστα...

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:30 έως και τις 13:30 θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι νοσηλευτές του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

"H 12η Μαΐου, πού με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής έχει καθιερωθεί ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, είναι μέρα γιορτής, μέρα επετείου, μέρα ελάχιστης ηθικής αμοιβής των Νοσηλευτών, ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σ’  όλο τον κόσμο, για το δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν. Είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτός ο ευαίσθητος κλάδος, ημέρα του ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, του ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ της ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑΣ, όλου του Νοσηλευτικού Κλάδου.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας με αφορμή αυτήν την ημέρα, την 12 Μάη, την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, απευθύνει ΘΕΡΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ  σ΄ όλο το Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας, Νοσηλεύτριες-Νοσηλευτές-Μαίες κλπ.

Η Φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού, βρίσκει όλους τους Νοσηλευτές της χώρας μας, όπως και όλους τους Εργαζόμενους, αντιμέτωπους με μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, με πολιτικές όπου η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του ΕΣΥ και η καταρρακωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έχουν δραματικές  επιπτώσεις στην υγεία – πρόνοια και δυστυχώς σε περιόδους οικονομικής κρίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

Η 12η Μάη του 2017, που από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών  έχει ως θέμα «Νοσηλευτές: Μια φωνή που οδηγεί – Πετυχαίνοντας τους στόχους για ανάπτυξη»,  βρίσκει όλους τους Νοσηλευτές της πατρίδας μας, που αναλαμβάνουν κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε όλες τις βαθμίδες φροντίδας Υγείας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρώντας με γνώμονα τις αξίες για προαγωγή της συνεχούς εξέλιξης, συνεπώς και τον Νοσηλευτικό Κλάδο του Νοσοκομείου μας, σε ακόμη πιο δυσμενή θέση. Να εμπαίζονται από την κυβέρνηση με ψεύτικες ανακοινώσεις και εξαγγελίες, με καρατομήσεις Προϊσταμένων και μετακινήσεις Νοσηλευτών, με δεσμεύσεις  χωρίς αντίκρισμα και δυστυχώς να συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες:

Με μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, ελλείψεις πού έχουν άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία τους. Ελλείψεις που υπερεντατικοποιούν την εργασία τους, που την  καθιστούν δύσκολη ίσως και επικίνδυνη. Ελλείψεις που πέρα από τις  άμεσες επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, έχουν επιπτώσεις και στην Υγεία των ίδιων των Νοσηλευτών, πού αναγκάζονται να εργάζονται κάτω από πίεση, με άγχος, και όχι μόνο, χωρίς άδεις και ρεπό  που δυστυχώς για τον Νοσηλευτικό κλάδο του Νοσοκομείου μας ξεπερνούν τις 10.000 ημέρες.

Με αμοιβές περικομμένες και καθηλωμένες σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, αμοιβές εξευτελιστικές ακόμη και για τις Αργίες και τα Νυκτερινά  που υποχρεωτικά κάνουν, αμοιβές που δεν ανταποκρίνονται στο έργο πού επιτελούν και προσφέρουν.

Χωρίς καμία ιδιαιτερότητα έναντι των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, στα Συνταξιοδοτικά, στις ώρες εργασίας κλπ, παρά τις συνθήκες εργασίες τους και την ιδιαιτερότητα της δουλειάς τους.

Με εξαντλητικά, κυκλικά και Ανθυγιεινά ωράρια και με τις Εργασιακές τους σχέσεις δυστυχώς να  καταπατούνται, δεδομένου ότι Εργάζονται για αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς ρεπό και άδειες.

Κλπ άλλα πάρα πολλά προβλήματα

Με δεδομένο λοιπόν αυτό το απαράδεκτο τοπίο, όπου  οι Νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό για  να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, είναι αναγκαίο και απαραίτητο το Υπουργείο Υγείας,  να αφήσει τις επικοινωνιακού χαρακτήρα διαδικασίες και κοροϊδίες και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά υπαρκτά προβλήματα, με τον ευαίσθητο Νοσηλευτικό κλάδο,  δίνοντας επιτέλους τις πρέπουσες και αναγκαίες γι΄ αυτόν, λύσεις.

Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, που δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να τιμάμε αυτήν την Παγκόσμια ημέρα, με αρτοκλασίες θυμιατά και κοινωνίες, με γιορτές και  με λουλούδια, αλλά με αγώνες και διεκδικήσεις.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/5/2017 ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ τον ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στις ώρες 10:30 – 13:30,

με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις  11:00 στον 1ο Όροφο του Ταχύρρυθμου και στη συνέχεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ για τα ΖΗΤΗΜΑΤΑ τα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και τις ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ του Κλάδου ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ και παράλληλα ΑΠΑΙTΩNTAΣ ΣΕΒΑΣΜΟ στα  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ του Νοσηλευτικού Κλάδου και ιδιαιτέρως στην Καθημερινή τους Εργασία. ΕΠΑΡΚΗ-ΣΩΣΤΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ των Νοσηλευτικών ΜΟΝΑΔΩΝ-ΤΜΗΜΑΤΩΝ και ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους   μισθούς, Ανθυγιεινό, Προσλήψεις κλπ.

Καθηκοντολόγιο με τον απαιτούμενο σεβασμό στο γνωστικό αντικείμενο και κανονισμούς λειτουργίας σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες.

Αναγνώριση της ιδιότυπης εργασιακής κατάστασης μισθολογικά, στο βασικό μισθό, στις νύχτες και αργίες, αλλά και την υπερωριακή απασχόληση.

Επαρκή στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με ασφαλείς αναλογίες και ποιοτικές συνθήκες εργασίας

Πλήρη ένταξη όλων και θεσμικά στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Της μιας και ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με παράλληλη αναγνώριση της ενιαίας προσφοράς του κλάδου, με πρόσβαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και διέξοδο στην ανέλιξη μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  των  Ν  Ο  Σ  Η  Λ  Ε  Υ  Τ  Ω  Ν – Μ ΑΙ Ω Ν στις  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ  Τους  Και  στην  Καθημερινή  τους  Εργασία".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις